Kuba Zafira C 2.0 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Drodzy forumowicze, Chciałbym zwrócić się do was z problemem kopcenia mojej Zafiry C (2014) 2.0 CDTI (136 km). W okresie letnim, gdy temperatury na zewnątrz przekraczają 18/20 stopni moje auto zaczyna dość mocno dymić czarnym dymem. Dzieje się tak podczas obciążenia (przyspieszenie itd). W okresie zimowym taka sytuacja nie wastepaper. Auto było diagnozowane i silnik i pokazuje żadnych błędów, parametry wtrysków w normie. Żaden mechanik nie był w stanie wskazać przyczyny a nie chcę po kolei wymieniać podzespołów losowo wierząc że trafię w odpowiedni. Będę bardzo wdzięczny za komentarz osób które miały podobną historię. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/104737-20-cdti-kopci-w-okresie-letnim/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi