Skocz do zawartości

Jak wyjać fabryczne radio z panelu środkowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Mój fachman szarpał dość ostro i stwierdził, że ktoś grzebał, wyciągał lub wkładał na chama i zatrzaski trzymają na amen.

To mówisz cache, że masz śrubkę w radyjku? Z tyłu przykręconą do radia i kieszeni? Może ja też mam i dlatego tak trzyma?

Kurczę ostatecznie pozostaje serwis i wybulenie 200 za kody na podstawie VIN. Przynajmniej będą oryginalne i nie zniszczę radyjka, panelu i czegoś jeszcze jak sie wnerwię i zacznę ciągnąc na siłę.

Tak, śrubkę mam w radiu(nie mam radia oplowskiego, poprzednio miałem blaupunkta bologna c50 i tez miał śrubkę. Przez moje ręce przewinęło się kilka radyjek i z tego co pamiętam każde miało z tyłu obudowy śrubę zabezpieczającą przed kradzieżą.) i jest możliwość przykręcenia jej do stelażu kokpitu, aczkolwiek ja nie wybrałem tej opcji. :wesoly:

Gość Anonymous

Czyli żeby dostać sie do śrubki trzeba zacząć od wyjęcia schowka? Trochę to dziwne, ale możliwe. Nawet wolałbym żeby tak było, jakoś bym wykręcił i sprawa bliższa rozwiązania.

No ja innego dojścia nie widzę, więc to według mnie jedyna droga, można jeszcze próbować wyjmując półeczkę pod sterowaniem nawiewem, aczkolwiek jak ja to wyjąłem to ciężko było mi tam wsadzić rękę, więc raczej nie polecam dostawać sie tamtędy. Najłatwiej będzie schowkiem, a wcale nie jest go ciężko wyjąć. Musisz przygotować torxa(bo takie są łebki śrub)

i wykręcić te śrubki. 3 są na górze i będziesz miał do nich dojście po otwarciu schowka i 3 są na dole- te będziesz widział przy zamkniętym schowku. :wesoly:

Powodzenia

Gość Anonymous

Szczerze mówiąc to nawet mi sie nie chce tego sprawdzać. Taki piękny weekend :wink:

Wolę myśleć, że to cache ma rację, bo jeśli nie to jestem uziemiony.

Ale w poniedziałek nie mam wyjścia, jest radio, a w aucie cisza, trzeba zacząć działać.

Dzięki za rady, jeśli jeszcze coś Wam przyjdzie do głowy to chetnie posłucham i dam znać jak poszło.

:) [/b]

[ Dodano: Wto Cze 03, 2008 15:09 ]

HURRA!

Panowie, sprawy bywają czasami mniej skomplikowane niż sie wydaje - fachowiec! Dobry fachowiec to podstawa! Pojechałem do innego, wyjął radyjko bez problemu, a na obudowie radyjka był zapisany kod :wesoly:

Wszystkiego 10 złociszy za wyjecie i wprowadzenie kodu.

Działa, gra i huczy!:):wesoly:

Dzięki za porady, jeśli ktoś potrzebowałby pomocy w podobnej sprawie, a jest z byłego konińskiego, z przyjemnością podam namiar na experta.

W Sintrze po zdjęciu przedniego panelu widać już kieszeń która jest przykręcona od czoła dwoma wkrętami.

Po odkręceniu radyjko wychodzi razem z kieszenią i wtedy można wyciągnąć je z kieszeni.

Z tyłu nie ma żadnej śruby tylko w spodniej części kieszeni jest kołek który wchodzi w otwór pod nią i utrzymuje radyjko w poziomie.

Nie wiem jak to jest rozwiązane w innych modelach.

Może podobnie.

Gość Anonymous

Cześć! jestem nowym uzytkownikiem forum. mam problem z wyciagnieciem fabrycznego radia z opla corsy 1.0. Czytałam wasze posty i sa one pomocne. ale mam jeden problem- jak dostac sie do srobki zamieszczonej z tylu radia??? z gory dzieki za pomoc!

[ Dodano: Sob Cze 14, 2008 18:26 ]

tu jeszcze raz ggibki mam model opel corsa 1.0 angielski!!! prubowałem sie dostac do tego piepsz.... radia z 4 stron i nic jestem załamany prosze o jakąms podpowiedz bo już sie mecze ponad 3 tygodnie z tym radiem!!!a radio wygloda jak by było przyspawane!;]!gdzie jest ta srubka???

tak jak wyżej pisałem;) dokładnie na środku radia na tylnej ściance. Możesz się dostać wykręcając schowek(Asia G) albo ewentualnie demontując cały panel środkowy i od spodu wsadzić łape do czeluści kokpitu i na czucie wymacać śrubkę. ;]

Może głupio pytam, ale wsadzałeś w te 4 otwory na brzegach panelu jakieś klucze, szprychy, albo gwoździe, aby odblokować zabezpieczenie?

Gość Anonymous

witam tak prubowałem wszystkich spsobów i nic wsadzałem szprychy gwozdzie i wszelkiej masci zeczy!! i nic a do tej srubki to sie nie dostane z zadnej srony bo tak wszystko jest zabudowane ze nic nie widac a tym bardziej reki nie wsadzi!!! a rozkrecałem schowek wetylatory i spod spodu radia i nic rece mi opadają a kierownice mam po prawej stronie moze dlatego są problemy sam już nie wiem prosze o rady!!