bauingenieur Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Witam. mam problem z centralnym zamkiem pewnego dnia nie mogłem otworzyć samochodu. Tylko jedne drzwi sie owierały i to te od pasażera. Dodam że to jest anglik Vauxhall Zafira B 2008. Nie szło nawet otworzyc od kierowcy kluczykiem. Bagażnik sie otwierał też. Od środka przyciskiem też nie było możliwosci otwarcia drzwi poprzez pociagniecie za klamke. Słychac było jak centralny zamyka mocno wszystko ale słabiej otwiera i te które mocno otworzy to sie otworza a te które słabiej to nie ale slychac na każdym silowniki jak działają. Kazano mi w 3 miejscach wymienic zamki wiec wymienilem jeden u kierowcy ale tez spotkało go to samo i nie dało sie otworzyć pewnego razu. Dodam ze drzwi sie otwieraja zaleznie od pogody. Jak jest cieplej to wieksz szansa jest. I moje pytanie brzmi gdzie znajduje sie sterownik centralnego bo z tylu nie ma modulu tylko pare bezpiecznikow jest . Wiec musi być zintegorowany z modulem przy akumulatorze. jaka może być przyczyna tego?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/105275-nie-dzia%C5%82a-centralny-zamek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi