Corsa1 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Witam, Mam ciekawy i uciążliwy problem z przednimi wycieraczkami. Czasami (a od pewnego czasu coraz częściej) przednie wycieraczki nie zatrzymują się nawet po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Oczywiście wyłączanie dźwignią wycieraczek też nie daje efektu. Głupio się jedzie przez miasto gdy jest już słońce a wycieraczki szaleją po szybie Większym problemem jest to że nie można ich wyłączyć. Jedynym rozwiązaniem jest wyciągnięcie bezpiecznika. Gdy bezpiecznik się włoży to wycieraczki znów działają (nawet bez kluczyka w stacyjce) Zauważyłem że działają z prędkością średniego (2) biegu (gdy manetka jest wyłączona, na 1 i 2 biegu) a jak przełączy się na najwyższy (3) to działają szybciej). Wymieniłem dźwignię wycieraczek, problem jest dalej ten sam. Miał ktoś może podobny problem, lub ma pomysł co uległo awarii?? W Corsie E 2016r nie ma już chyba takiego wymiennego przekaźnika wycieraczek? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam Paweł   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/106026-corsa-e-12-2016r-wycieraczki-prz%C3%B3d-awaria/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi