Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

A próbowałeś odpowietrzyć tak:

Przekręcić stacyjkę w pozycję zapłon (elektrozawór na pompie się otwiera) później rozłączasz wężyk na powrocie do baku, wpinasz pompę (gruszka z przyłączeniami fi 8 mm) i pompujesz (przetaczasz przez pompę tak ok 2l ropy.

Następnie skręcasz wszystko i odpalasz. Jak silnik zaskoczy to przygazuj na 2tyś obr.

Jeśli to nie poskutkuje to... :)

Pozdrawiam

robiłem podobnie tylko z braku pomki robiłem o kompresorem dmuchając w rurke powrotu do baku

No chyba tylko teraz na hol i do pana śmietany :/

https://forum.opel24.com/topic/10611-za%C5%82atwi%C5%82em-pomp%C4%99-help/page/2/#findComment-265105

robiłem podobnie tylko z braku pomki robiłem o kompresorem dmuchając w rurke powrotu do baku

nazgules, no tak odpowietrzać nie można ..Zwłaszcza tej pompy!! Zrobiłeś takie podcisnienie w zbiorniku ze jak może lecieć . Jeżeli już to dmuchasz w korek od wlewu paliwa!! .Lub zdejmujesz przewód powrotu paliwa do pompy!! Czyli z tego pierwszego trójnika.. I strzykawką wyciągasz paliwo .Za każdym razem przed wyjęciem strzykawki zaciskasz przewód palcami aby nie dostało sie powietrze! Robisz to na przekręconej stacyjce czyli uchylonym zaworku w pompie! Wiec zabieraj sie do pracy :)

https://forum.opel24.com/topic/10611-za%C5%82atwi%C5%82em-pomp%C4%99-help/page/2/#findComment-265066

Gość Anonymous

nazgules, no tak odpowietrzać nie można ..Zwłaszcza tej pompy!! Zrobiłeś takie podcisnienie w zbiorniku ze jak może lecieć . Jeżeli już to dmuchasz w korek od wlewu paliwa!! .Lub zdejmujesz przewód powrotu paliwa do pompy!! Czyli z tego pierwszego trójnika.. I strzykawką wyciągasz paliwo .Za każdym razem przed wyjęciem strzykawki zaciskasz przewód palcami aby nie dostało sie powietrze! Robisz to na przekręconej stacyjce czyli uchylonym zaworku w pompie! Wiec zabieraj sie do pracy :)

Ale ja dmuchałem w powrót do baku a z powrotu pompy lało do butelki jak tala czyli wydaje mi się że przepchałem paliwo przez filtr i pompe skoro wylatywało do butelki z powrotu pompy?

Brzoza tak nie nie można? a o jakim ty trójniku piszesz ? o powrocie z wtrysku?

byłem na kompie u takiego magika od elektroniki stwierdził że błędów nie ma i powinien palić

ale według niego jest za niskie ciśnienie na wtryskach :)

brzoza a nie chciał byś zerknąć na nią ? ja też z Zabrza jestem mogę po ciebie przyjechać jak tak to daj znać na PW oki

https://forum.opel24.com/topic/10611-za%C5%82atwi%C5%82em-pomp%C4%99-help/page/2/#findComment-264942