Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam,

Wczoraj pojawil sie maly problem w pólrocznej Corsie. Otoz jadac zauwazylem, ze mimo iż jechalem okolo 60km to licznik ciagle wskazywal ok. 25km/h. Tak samo z obrotomierzem, zatrzymal sie na jednej wartosci (prawdopodobnie to samo stalo sie ze wskaznikiem poziomu paliwa). Przyspieszalem, zwalnialem, zgasilem silnik, znowu go odpalilem, pododawalem troche gazu, zgasilem, odpalilem i nic nie pomoglo. Wskazniki nadal stoja na jednej wartosci.

Czy ktos z forumowiczow mial podobny problem lub wie jak go rozwiazac?

Co moglo byc tego przyczyna?

Czy w tej sytuacji pozostaje jedynie udac sie do serwisu? :cry:

Pozdrawiam

Gość Anonymous

Cześć.

Mam pytanie ?

One non stop stoją w jednym miejscu, czy jak gasisz motor, to one opadają, a jak zapalasz, to zawsze zatrzymują się w tym samym miejscu ?

Gość Anonymous

One non stop stoją w jednym miejscu, czy jak gasisz motor, to one opadają, a jak zapalasz, to zawsze zatrzymują się w tym samym miejscu ?

Caly czas sa zatrzymane w jednej pozycji.

Gdy gasze silnik to nie opadaja :cry:

Gość Anonymous

Jeżeli auto masz z salonu i na gwarancji to nie ma co się zastanawiać tylko pojechać i im to pokazać. Ja osobiście to bym je wykręcił i sprawdził czy np. po całkowitym odpięciu one opadną. a jak już byś je wymontował to przy okazji możesz "ręcznie" je opuścić i zobaczyć czy potem się podniosą. Ogólnie bym nie ruszał, jak auto na gwarancji. ale zeczywiście zjawisko nietypowe. może jakis układ poszedł i się tak zawiesiły. Ciekawi mnie czy odpiecie ich całkowite by cos pomogło ?

Gość Anonymous

Ciekawi mnie czy odpiecie ich całkowite by cos pomogło ?

Sam raczej nie bede nic ruszal chyba, ze ktos by podal sprawdzonego 'gotowca' na ten problem.

W innym wypadku bede musial odwiedzic serwis.

[ Dodano: Wto Maj 27, 2008 11:50 ]

Tak sobie mysle i zastanawiam sie czy to moze byc bezpiecznik :P

EDIT:

Teraz kolejna porcja informacji:

Po calej nocy spedzonej w garazu, Corsa, a raczej jej wskazniki odzyly. Zaczely wskazywac coraz wyzsze wartosci wraz z przyspieszaniem, jednak za punkt wyjsciowy obraly sobie wartosc na jakiej sie zatrzymaly :cry: i np. pod odpaleniu silnik krecil sie okolo 3k obrotow :)

Wraz z czasem wartosci wyjsciowe (czyli 25km/h i ok. 2k obrotow) malaly i teraz juz prawie spadaja do poziomu "zero" gdy zgasze silnik.

Jak wszystko wroci na swoje miejsce to zostawic juz to tak? Czy lepiej zajzec/dowiedziec sie (np. w serwisie) jaka byla tego przyczyna i co to w ogole bylo :]

Gość Anonymous

ja miałem podobną sytuacje z wskazówkami zegarów i przebiegiem tyle żę mi podczas jazdy wskazówka ani drgnęła a kilometry w ogóle sie nie dodawały lecz zatrzymały sie na 171 tysiącach kilka dni grzebania i okazało sie że przy oryginalnej kostce jaką stosuje opel podczas podłączenia jej do nowo zakupionego radia to ona blokowała zegary jak i stan przejechanych kilometrów może i u ciebie jest coś podobnego o ile bawiłeś sie instalacją lub podłączałeś coś pod instalacje