Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Zakłada temat ponieważ NIE ZNALAZŁEM na forum takiego problemu:

Na początku nie działał mi centralny zamek, jak próbowałem go uruchomić, brzęczał sterownik centralnego zamka (ten w słupku bocznym przy nogach kierowcy), po rozebraniu go zauważyłem że 1 lut na układzie scalonym nie trzyma (rys 4), przylutowałem go. Centralny zaczął działać - ale:

za pomocą kluczyka centralny: zamykanie, otwieranie działa ale jak przeklucze 2 razy

za pomocą pilota: działa tylko zamykanie samochodu, otwieranie już nie.

Domyślam się że uszkodzony jest sterownik zamka centralnego, dobrze myślę?

Ile może kosztować ten sterownik i gdzie go mogę kupić?

Opel Astra 1.4 1997, centralny zamek + alarm.

, kupiłem sterownik zamka centralnego - rys 1, ale wygląda na to że mam jakiś inny zamontowany w samochodzie.

Zakupiony sterownik:

Dołączona grafika

Sterownik jaki mam w samochodzie:

Dołączona grafika

Wnętrze sterownika:

Dołączona grafika

Druga strona, żółtą strzałką zaznaczyłem gdzie zlutowałem:

Dołączona grafika

No i pilot jaki mam od autoalarmu oraz centralnego zamka.

Dołączona grafika

Zmieniłem kolor napisu/ andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/10915-zamek-centralny-astra-f/

Gość Anonymous

ja mialem podobna sytu;lacje tylko ze raz zamykal a raz nie i tak samo przy otwieraniu to poszly mi silowniki centralnego zamka na szrocie cena kolo 50-60zl

ja wymienilem i koniec problemu :cry:

https://forum.opel24.com/topic/10915-zamek-centralny-astra-f/#findComment-262853

• 1 rok później...
Gość tomaso01

witam! mam w swojej astrze nastepujacy problem z centralnym zamkiem, mianowicie mam zalozony alarm silicona wraz z centarlnym z pilota i wszystko dzialalo pieknie, a teraz kiedy z pilota chce zamknac drzwi to ise zamkna, ale jak chce otworzyc z pilota to juz sie nie otworza.

Czy jest to kwestia wyregulowania silownkiow, jesli tak to w jaki sposob to moge zrobic. Z gory dzieki za pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/10915-zamek-centralny-astra-f/#findComment-90913