bambaryleczka Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Cześć, zastanawiam się nad kupnem - jak w temacie. Czy możecie zasugerować mi, z jakimi kosztami należy się liczyć za następujące części (oraz czy macie coś do dodania od siebie, jakie jeszcze części warto wziąć pod uwagę)? Chodzi o to, że podobno warto wiedzieć, które części kupić, żeby się nie rozsypały po chwili, a nie zapłacić za części w ASO drugie tyle, co za używany samochód. Tak poglądowo lista rzeczy, które przychodzą mi do głowy: 1. Amortyzatory 2. Rozrząd (tzw. wymiana rozrządu w działającym silniku) 3. Komplet sprzęgła 4. cewki, kable 5. przepustnica 6. koło zamachowe, wiem że w corsie jest jednomasa, w astrze nie wiem Będę wdzięczny za wszelkie porady, w szczególności w kontekście ewentualnych kosztów utrzymania/napraw w tych samochodach. Wiadomo, że to loteria, ale niestety byłem na tyle długo poza rynkiem, że zaczynam od poziomu zero.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/109343-ceny-cz%C4%99%C5%9Bci-i-serwisu-corsa-d-12-a-astra-k-12/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi