stary grzyb Opublikowano Środa o 16:25 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:25 (edytowane) Witam wszystkich, opel jak w temacie. Problem z nim taki, czasami jak daje szybko gazu to chwile jakby paliwa mu brakowało po 2-3 sekundach zaczyna się wkręcać. Później wszystko jest ok. Dzieje się to zazwyczaj na zimnym silniku i losowo, wydaje mi się, że jak chce nagle dać w rure z wolnych obrotów to najczęściej tak się dzieje na 2 i 3 biegu, na jedynce raczej nie, na 4 też już raczej nie. Jade sobie na 1, zmieniam na 2 i w chwili dawania gazu mam nie wiem brak mocy lub bardzo powolne przyspieszanie, 2 sekundy cyk dostaje kopa i jedzie normalnie. Co można sprawdzić we własnym zakresie? Mam opcom, różnego rodzaju multimetry, oscyloskopy, błędów brak, filtra paliwa i powietrza wymieniony. Edytowane Środa o 16:27 przez stary grzyb   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/109378-opel-meriva-a-2003-16-16v-benzyna-czasami-nie-chce-wkr%C4%99ci%C4%87-si%C4%99-na-obroty/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi