pavel-rx Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Witam Mam problem w Vivaro 2.5 CDTI z 2010r. Występuje błąd P2425-O cyrkulacja gazowa rury wydechowej schładzający zawór kontrola obwód / otwarty istnieje Błąd odczytany ediag Myślałem że to EGR (sprawdzałem również w programie CLIP) Nazwa błędu występowała w EGR i miała inną nazwę niestety nie zrobiłem zdjęcia Sam EGR wymieniłem na nowy , sprawdzona wiązka do komputera. Sterowanie EGR przez komputer nie działało (próba wymuszenia testu EGR) Stary EGR podpięty na krótko pod prostownik otwiera i zamyka więc był sprawny Czy to wina sterownika ECU ? Edytowane 4 godziny temu przez pavel-rx   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/110606-vivaro-25-cdti-problem-z-b%C5%82%C4%99dem-p2425-o-egr/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi