RafałB Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Witam, chciałem podpytać co może być przyczyną nagle wyskakującego błędu P0299 - Doładowanie silnika za niskie, - Usterka funkcji, - Nieciągłe. Zdarzyło mi się to podczas jazdy po 120 km na autostradzie przy prędkości 130 - 140 km/h. Auto przeszło w tryb awaryjny ograniczając obroty do 2000, wcześniej takiej przypadłości nie miało. Przebieg mam 164 tysiące. Czyszczony był map sensor ale nie przyniosło to skutku. Czy sprawdzić elektrozawór N75 ? Jakie mogę jeszcze wykonać czynności aby pozbyć się tego błędu. Dodam że po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu kontrolka check engine świeci ale auto wraca do swoich pierwotnych ustawień i nie jest już w trybie ograniczającym obroty. Czy możliwe jest aby nowe oprogramowanie które wgrywali mi w ASO Opla ze względu na akcje serwisową miało coś z tym wspólnego? Dziękuje za każdą pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/111242-opel-meriva-b-2015-16-b16dtl-b%C5%82%C4%85d-p0299/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi