Gość Anonymous Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 ju mnie w astrze 2 płyn leci od razu bez zadnego ruchu na sucho   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/11390-jak-powinien-dzia%C5%82ac-spryskiwacz-szyby/page/2/#findComment-258351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arty Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 A myslalem ze TTTM - ale zastanowiło mnie że właśnie w Corsie - tez opel - płyn leci natychmiast po uruchomieniu - musze poszukac tego zaworka - moze sie tylko przytkał, jak miałem syf w zbiorniczku. [ Dodano: Czw Lip 10, 2008 10:20 ] odświerze temat. Szukałem wczoraj tych zaworków i jedyne co udało mie sie znaleźć to zaworek zamontowany bezposrednio na pompce ( z niego wychodzą 2 nwyjscia na wężyki) - nic więcej nie udało mi sie znależć. Ten zaworek na pompce faktycznie blokuje cofanie płynu do zbiorniczka, jednak działa tylko na jedno wyjscie ( u mnie działał na tylni spryskiwacz- rozebrałem go i jest tam gumowa membrana -zamykająca jeden z kanałów) obróciłem cały zaworek o 180 stopni tak ze teraz mam odwrotnie wyjscia. W ten sposób mam płyn na przedniej szybie natychmiast po włączeniu spryskiwacza, niestety zanim zacznie leciec na tylnia szybe teraz trzeba dluzej poczekac ( i tak bardzo żadko uzywam tylni spryskiwacz ) Zastanawiam sie teraz czy miałem zle zmontowana pompke, czy jest gdzies jeszcze jais inny zaworek którego jeszcze nie znalazłem - ale jesli jest cos jeszcze to gdzie??? - przy dyszach nie ma nic - moze przy tylnim spryskiwaczu powinno cos jeszcze być Dodam jeszcze ze sprawdzałem tez w corsie i jest tak samo jesli chodzi o przód - z tym ze nie musiałem nic przekładać w pompce, a jak jest z tylnim spryskiwaczem to w tej chwili nie wiem bo mam pękniety wężyk na klapie.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/11390-jak-powinien-dzia%C5%82ac-spryskiwacz-szyby/page/2/#findComment-258292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi