Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no bajer ...

właśnie coś takiego potrzebuje podejrzewam że te diody dadzą lepszy efekt od tych co mam tez,a i no dość niska cena to można zamówić wiecej kolorów i po eksperymentować :)

raczej w łączenie równoległe sobie daruje bo trochę mnie wyprzedziliście ( nie znam się na tym) , ale 2 dodatkowe diody jakoś może wkomponuje między pokrętła a suwak :roll:

https://forum.opel24.com/topic/11586-o%C5%9Bwietlenie-panela-%C5%9Brodkowego/page/3/#findComment-214209

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

witam wszystkich!!

maoj problem polega na tym ze nie mam pod swietlania pulpitu od pokretel wlanczania powietrza i ustawiania nawiewu wogole brak tam podswietlania.Chcialem sie wziasc za wymiane zarowek ale po 10 min kombinowaniastwierdilem ze to nie takie proste.i tu mam prosbe do was :spoko: czy ma ktos dokladny opis lub schemat jak rozebrac ten pulpit zeby dostac sie do zarowek

Ps sciaglem instrukcje(poradnik)ale nic tam nie pisze jak krok po kroku rozebrac ten pulpit

https://forum.opel24.com/topic/11586-o%C5%9Bwietlenie-panela-%C5%9Brodkowego/page/3/#findComment-213499

Gość Anonymous

robisz tak zdejmujesz najpierw taki przesuwany kawalek plastiku od regulacji naweiewu cy powietrze ma isc w swrdoku czy wpadac z zewnatrz on jest wpinany

nastepnie zdejmujesz przy tym samym panelu ta plastikowa owalna obwodke

sa pod spodem 2 srobki odkrecasz je

nastepnie wyjmujesz kratki nawiewu sa wpinane z boku trzeba troche urzyc sily najlepiej maksymalnie przesunac je do góry az bedziesz mogł wsadzic palca i wyciagnac.

Kolejnym krokiem jest odkrecenie 2 srobek ktore sa za kratkami nawiewu

poznej musisz wyciagnac przelaczniki regulacji naweiewu lekko ciagniesz je do siebie i maja tam taki zaczep z boku przynajmniej u mnie tak jesy:D no i wymieniasz sobie po koleji wszystkie żaróweczki:d Życze powodzenia :drunk:

https://forum.opel24.com/topic/11586-o%C5%9Bwietlenie-panela-%C5%9Brodkowego/page/3/#findComment-213113