Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Pomalowałem jeszcze raz i jutro bede polerował ale nie papierem tylko samą pastą. Coś mi sie wydaje ze wyszło tak słabo poniewaz ten bezbarwny lakier w puszcze słabo kryje. Po 3 razach nic nie widać a lakier w dotyku jest bardzo szorstki. Dopiero jak się naprawdę długo i dużo go nałoży to widać przezroczystą warstwę i lakier jest wyraźnie gładszy. Wrzucam jeszcze fotki ze zdjęciami miejsca gdzie malowałem bezbarwnym 3 warstwy bez efektu i niżej gdy go dużo nałożyłem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

moim zdaniem duzo zalezy tez od tego co to jest zalakier bezbarwny

ja teog z motipu nie lubie bo tak jak piszesz nie jest "wydajny" wole dupli-color

ale to kazdemu wedlug upodoban

nei sa to profesjonalne farby jak u lakiernika -ale raz tez kupilem w intercars (czy jakos tak podobnie -dobieraja farby itp. i tez bylem neimile zaskoszony tym bezbarwnym)

Gość Anonymous

Witam kolegów serdecznie ,przeczytałem wasze posty i chcałem się podłączyc z jednym pytankiem jeżeli mogę a mianowicie ,może wiecie jak użyc pasty polerskiej farecla G3 na astre kolor czerwony.Z góry dzęki za pomoc.

Gość Anonymous

Z Twojego opisu wynika, ze wszystko zrobiłeś OK, powodów tej sytuacji moze być kilka, ale pisząc o samym polerowaniu to o ile nie przetarłeś warstwy lakieru bezbarwnego to wystarczy "dopolerować" wierzchnia warstwę, po prostu nie uzyskałeś odpowiedniej powierzchni przy polerowaniu, jeżeli jednak warstwa wierzchnia jest przetarta to musisz położyć bezbarwny jeszcze raz...

Mam nadzieję, że sobie poradziłeś, jak nie to pisz w tym temacie, postaram sie podpowiedzieć co tam moze być nie tak, pozdro!!

PS. Lakier bezbarwny kładzie się nawet po kilkunastu minutach po położeniu lakieru bazowego (metaliku) wiec nie musisz czekać do następnego dnia, aż baza wyschnie, ona schnie bardzo szybko.