Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam,

Mam prośbę czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zdjąć ten czarny plastik z tylnej klapy w hatchbacku? niestety ruda zaatakowała mojego astrolota i sezon letni zachęca żeby się za to zabrać.

Dzięki za wszelkie rady.

Pozdrawiam Sebastian

https://forum.opel24.com/topic/11809-jak-zdj%C4%85%C4%87-czarny-plastik-z-tylnej-klapy-w-hatchbacku/

jakdobrze kojarze to to jest na wylot przykrecone

musisz zdjac wewnatrzna tapicerka (plastik przykrecony srobkami) i potem pokaza ci sie nakretki ktore trzymaja ta blenda zewnatrzna - nei jestem pewien ale zdaje sie ze musisz w tym celu tez zamek wyjac

Gość Anonymous

Oki wielkie dzięki za szybką odpowiedź!

Kiedys rozbierałem już klape żeby dobrać się do silniczka wycieraczki ale jakoś nie pamiętam żeby były tam właśnie śruby na wylot.

Gorzej że piszesz że trzeba będzie wyciągać zamek bo tego jeszce niegdy nie robiłem a do tego mam tam jeszcze centralny żebym tylko czegoś nie skopał.

Gość Anonymous

koego blenda z tylu trzyma sie na zatrzaskach nie jest ona pzrykreccona na wylot w klapie sa malutkie grzybki ktore tryzmaja zatrzaski a zatrzaski cala blende delikatnie powazaj za kazdej strone ale DELIKATNIE bo bardzo czesto sie wylamuja jak to u mnie miaalo miesjsce blenda jest jescze pzrykrecona dwoma srubami tu pzry uchycei do podnoszenia klapy wraz z zamkiem ale i tak musisz go wyjac pozdrawiam milej zabawy

Gość Anonymous

Witam, mam jeszcze pytanie odnośnie tej blendy- czy do astry 1994 która fabrycznie jest bez blendy da się jakoś ja zamontować i czy bedzie pasowac?8)??

• 10 miesięcy temu...
Gość Wiooreck

Stary temat, ale się podepnę. Mianowicie, też muszę zdjąć ten plastik z klapy, bo jak była u blacharza i robił zaprawki kiedyś, to źle to wszystko złożył i uszczelki (te co redukują drżenie) są źle tam pozakładane i mi odpychają strasznie ten plastik. I odośnie zamka w tylnej klapie, muszę go ściągać by zdjąć plastik??

Gość Anonymous

No przecież piszą, że i owszem...

Ci co centralki mają to pożyją... A ja jak klucznik wyglądam z tym kluczem, za każdym razem wkładam i wyjmuję, ech...