Skocz do zawartości

Co z kołem zapasowym po instalacji LPG w Zafirze A?

Rekomendowane odpowiedzi

nadaje się tylko trzeba jechac do wulkanizacji

[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 15:53 ]

a co do sprayu po dwadziescia złotych kupowanych na stacjach czy w sklepach nie mam pojęcia czy to zdaje egzamin

Dobra chłopaki to teraz moje zdanie:

Co do spray'a za 2 dychy to było o tym w tvn turbo i o dziwo działało bezproblemowo ale jak oponę rozwali albo dziura będzie za duża to se można tym sprayem wysprayować pasy na jezdni :(

Co do koła to ja rozwiązałem ten problem inaczej a mianowicie najpierw woziłem w pokrowcu a teraz wywaliłem do piwnicy i tam sobie leży.Spraya nie mam ale chyba se kupię.uważam że koło zapas można zabrać na dłuższą wyprawę bo na krótkie odcinki to mija się z celem.Przecież każdy ma jakiegoś szwagra brata czy cóś i pomoże jak ma 10 czy 20 km do dojechania z zapasem.Na dłuższe wypady polecam wożenie koła na dachu na np. koszu oczywiście jeżeli naprawdę wszystkie siedzenia są zajęte.Mi się 15'' mieści zamiast jednego siedzenia w 3 rzędzie lub pod nogami syna za fotelem np kierowcy.Mam też dodatkową opcję dla takich którzy nie chcą lub nie mogą zabrać zapasówki.Kupcie sobie ubezpieczenie asistance - to koszt kilku złociszy miesięcznie ale zawsze ma się coś w razie W i nie dotyczy tylko gumy. W końcu pane złapać to też trzeba mieć pecha-trzeba jeździć po asfaltach a nie żużlach z gwoździami itp..Jeżdżę już 5 lat zafirą i nie złapałem kapcia póki co odpukać.Dodatkowym pomysłem i wydaje się być mądrym posunięciem zakup nowiutkich opon 8 mm bieżnika i porzucenie starych parchów :/ innym fachowcom od przebijania gum :) ja tak zrobiłem.

Ciekawy pomysł z zapasówką z przodu heheh chyba se wdrożę heheh tylko chromik hmmm może se pozłocę tak jeszcze nikt nie ma :( heheh pozdr ludzie :(