Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam nieprzyjemny zapach z kratek dezynfekowalem preparatem i nic jak klime włacze to ok odinstalowałem przeciwpyłkowy bo myslalem ze z niego i bezniego dalej ten sam smród

https://forum.opel24.com/topic/12489-viki-%C5%9Bmiredzi-st%C4%99chlizn%C4%85-z-nawiewu-nawet-bez-filtra/

Witam

dezynfekowalem preparatem i nic

I raczej nie pomoże , środki w sprayu bardzo żadko pomagają na nieprzyjemny zapach , natomiast z wielu opini wiem iż pomaga urządzenie ultradźwiękowe do odgrzybiania klimatyzacji , z tym że nie testowałem osobiście a i napewno większy koszt takiej imprezki.

dezynfekowalem preparatem i nic

a pryskałeś tylko w kratki, czy również we wlot powietrza i ile preparatu zużyłeś?

Dosyć dużo jak nie najwięcej "grzyba i innego ustrojstwa" jest na parowniku. I albo dobrze spryskasz parownik albo metody ultradźwiękowe lub ozonowe.

Dosyć dużo jak nie najwięcej "grzyba i innego ustrojstwa" jest na parowniku. I albo dobrze spryskasz parownik albo metody ultradźwiękowe lub ozonowe.

Dokładnie tak - i raczej nie kupuj firmy "plak" - potrafi wytopić plastiki w kanałach ;-)

pryskałem czymś do klimy dałem ok 50 pln i zalalem radio dziadostwo pisze walic w parownik tylko gdzie on jest no i w kratki za z kratek ciekło na korpus radia ale chodzi

[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 09:17 ]

dalej smieerdzi musze znaleśc ten parownik on jest pod dmuchawą na podszybiu ?

dalej smieerdzi musze znaleśc ten parownik on jest pod dmuchawą na podszybiu ?

Nie wiem jak w Vectrze, w Astrze po odkręceniu filtra ppyłkowego jest dostępny.

mam nieprzyjemny zapach z kratek dezynfekowalem preparatem i nic jak klime włacze to ok odinstalowałem przeciwpyłkowy bo myslalem ze z niego i bezniego dalej ten sam smród

pewnie masz nieszczelną nagrzewnice :shock: