Skocz do zawartości

Nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Naczytałem się juz tyle że mnie głowa boli odnosnie falujących obrotów. Ale mój problem polega na tym że jak odpalam viki na zimnym silniku to niechce załapać. Muszę długo kręcić, jak dodaje gazu na rozruchu to słychać tak jakby coś strzelało w kolektorze ssącym. Musze długo kręcic (załanczać/ wykanczać stacyjke) aż w końcu załapie. Jak załapie to też nie do konca tak. Sychać prace silnika tak jakby nie mogł chodzic takie tyrkotanie. Jak załapie to wchodzi na obroty i włancza się pompa powietrza wtórnego. Wtedy chodzi dobrze ale jak pompa sie wyłaczy to obroty spadają i sie wyłancza. Mam załozony gaz instalka bingo s-4 jak przegazuje to na gazie chodzi elegancko. Denerwuje nie to odpalanie i czemu na benzynie chodzi tak beznadziejnie. Nie mówcie mi o zadnym krokowcu, zadnej przepustnicy, kablach, swiecach, wtryskiwaczach bo to wszystko bylo albo wymienione albo podmienione od viki mojego kolegi i nic niepomaga. Prosze o fachowa odpowiedz bo już nie mam siły chyba silnik wymienie bo to skandal zaden mechanik nie moze nic powiedzieć bo albo nie wiedzą albo czarują a bylo ich chyba z 6. A servis to mam gdzieś za to co mam zapłacić w servisie ( i tak do konca niepowiedzą) to sobie bym sprawił nowy silnik. Kolega był z jakaś pie rdolka to się okazało że jeszcze coś tam by sie przydało wymienić ale kolega ma sałate to jak niech robią to robią i 3 kółka zapłacił. Da ktoś rade z moim problemem zawalczyć a może ktoś maił podobny problem. Proszę :roll:!

https://forum.opel24.com/topic/12897-nie-chce-odpali%C4%87/

pompa paliwa

filtr paliwa

cos w tym temacie robiles ??

Tak podmieniłem pompe od kolegi z 2.0 tam przy pompie jest taki filterek wszystko bylo dobrze tak samo chodzi :lol:. A czy to może być wina czujnika temperatury bo zauważyłem że jak go odpale to póżniej jak jest nagrzany to zapala odrazu. Ale obroty i tak spadają musze przełaczyć na gaz i wtedy chodzi ok.

https://forum.opel24.com/topic/12897-nie-chce-odpali%C4%87/#findComment-244377

• 1 rok później...