Skocz do zawartości

zapowietrzający się układ paliwowy X20DTL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Po wszystkich moich wyżej opisanych zabiegach które miały wyeliminowac na wstępie wspomnianą usterkę okazało się niestety że wszystkiemu winna była uszkodzona pompa wtryskowa.Wrażenie zapowietrzonego układu co objawiało się głośniejsza praca i "postukiwaniem wtrysków" powodował zacierający się tłok przyspieszacza zapłonu. (bo silnik do końca pracował) Oddałem auto do serwisu Boscha Wachowiak w Krotoszynie, dzisiaj odebrałem,koszt naprawy to 3400,- Chciałbym uprzedzic wszystkich, zanim zaczniecie coś robic z pompą wtryskową i oddacie auto do warsztatu to sprawdzcie czy dysponują odpowiednim sprzętem.Trzy miesiące temu naprawiali mi sterownik pompy wtryskowej(w innym serwisie Boscha,koszt 1500,-) a teraz trzeba było go znowu wymienic bo okazuje się że są nienaprawialne :wink: Tz.u mnie niby naprawili ale po przetestowaniu odpowiednim sprzętem u Wachowiaka okazało się że nie trzyma parametrów i silnik nie pracuje poprawnie :wesoly: i chyba mieli rację bo teraz auto zachowuje się zupełnie inaczej, zdecydowanie lepiej wchodzi na obroty,nie przydławia się przy ruszaniu,nie dymi ani trochę,mniej pali :wesoly: Okazuje się że bardzo niewiele warsztatów w kraju dysponuje odpowiednim sprzętem do naprawy tych pomp http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/excl.gif Jak narazie jestem zadowolony z naprawy mimo że koszt był znaczny ;/

Okazuje się że bardzo niewiele warsztatów w kraju dysponuje odpowiednim sprzętem do naprawy tych pomp :wesoly: Jak narazie jestem zadowolony z naprawy mimo że koszt był znaczny :wesoly:

darek7776, no to szerokiej drogi http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/excl.gif Szkoda ze tak późno wkroczyłeś do naszych szeregów.. Bo by było dużo taniej!! :wink:

cóż, szkoda,troche kasy poszło! Na ten sterownik który był wcześniej naprawiany dostałem roczną gwarancję a okazało się teraz że jest do d......! Napewno tego tak nie zostawię,bede domagał się zwrotu kasy, ale zobaczymy :D