Gość Anonymous Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam wiec dzis postanowilem oczyscic swoj EGR oczywiscie napotkałem problem mianowicie śrube ktora trzyma egr odkrecilm i nie moglem zdemontowac egr tylko krecil sie w kółko wlasnej osi, ponizej zamieszczam foto a kolejne pytania jest co to jest obok egr i od tego ide rozne przewodziki do egr tzn 2 dokladnie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13311-egr-i-co%C5%9B-obok/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruter Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 sabam123456, dziś wymieniałem filtr paliwa i również wziołem się za egr Musisz całkowicie wykręcić śrubę imbusową i rozszerzyć kołnierz(to nie jest opaska) wtedy egr wychodzi bez problemu. Mój był cały zalepiony czarnym smalcem, wogóle nie był drożny. Niestety nie udało mi się go rozruszać, grzybek pozostał nieruchomy a raczej powinien się ruszać? Napisz jak twój się zachowuję, na allegro jest kolo który regeneruje nasze egr-y, koszt 190zł. Pytanie czy warto i na co wpływa nasz uszkodzony. To coś na zdjęciu za elektrozawór- podaje podciśnienie na egr Powiedz mi czy koło zaworu masz jakąś luźną wtyczkę/złączkę?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13311-egr-i-co%C5%9B-obok/#findComment-241091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 wiec tak ten czarny przewoód z zołtym paskiem ktory idzie do tej czesci o ktora pytalem jest podlaczany na zatrzask nawszelki wypadek odpialem przeczyscilem styki psiknalem wd 40 , kolejna rzecz jak zrobilem to ten bial przewod ktory podaje podcsinienie byl kompletnie odlaczy tzn urwana guma byla i byl nieszczelny wiec uzylem troche super glu posklejalem zakleilem tasma izolacyjna i podlaczylem, i powiem tak ze check sie nie pojawia narazie specjalnie jezdizlem dzis po trasie zeby sprawdzic nic sie nie pojawialo jutro w takim razie wyjme egr ( tenks za podpowiedz) i po robie foty jak moj wygladał [ Dodano: Pon Wrz 15, 2008 18:26 ] wiec wymontowalem dzis EGR i zobaczylem wielki SYF!! Czyscielem ze 20 min popsikalem troche smarem silikonowym i wd40 , zamontowalem a i dla montujacych egr jak wyjmiecie egr to zdejmijcie opaske zalozcie po czysczeniu egr i dopiero na to opaska ja zrobilem tak ze troche mocniej odgialem ta opaske zalozylem i scisnalem spowrotem. mam pytanie tylko w takim razie jak lekko powinien chodzic ten dzyndzel ? bardzo czy troszeczke ciezej ? [ Dodano: Wto Wrz 16, 2008 07:31 ] no niestety nie okazał sie to EGR ....co to moze byc dalej ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13311-egr-i-co%C5%9B-obok/#findComment-241044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi