FENIX2 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Pisze poniewaz mam maly problem a mianowicie chcialbym sie dowiedziec czy w moim aucie mozna zamienic zwykle zarówki 55w na 90w:D chodzi mi o to czy nie popala mi sie przewody albo czy nie bedziemi wywalalo bezpiecznikow. Pewnie że można są to normalne żarówki tylko różnią się mocą. Ale na pewno przewody, styki a szczególnie manetka przy kierownicy od przełączania dostana nieźle w du*pę!! Do tego może Ci się coś stopić przy kloszu albo uszkodzeniu ulegnie warstwa odblaskowa reflektora!! Reflektory nie są przystosowane do takiej mocy jak i cała instalacja. W Maluszku można było np. dołożyć dodatkowe przekaźniki zwiększające obciążalność. Ale w Corsie ich nie ma.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13557-%C5%BCar%C3%B3wki-h4-100w90w/page/2/#findComment-234693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi