Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Można o tym komiks kryminalny napisać ???

Rozwiercił alufelgę, bo wiadomo, piasta na 5 śrub ma większą średnicę, zrobił dwa nowe otwory na śruby mocujące alufelgę w bębnie hamulcowym.

Ale z opisu wnioskuję, że ta felga ma większy otwór na piastę - a ciekawi mnie jak wygląda zapas do tego auta? Otworów centralnych w felgach masz w takim razie - na aucie 2 rozmiary :D czyli powinny być 2 zapasy :)

Ale z opisu wnioskuję, że ta felga ma większy otwór na piastę - a ciekawi mnie jak wygląda zapas do tego auta?

Zapas jest normalny, ale jeśli bym teraz złapał gumę na to koło, to zostaje tylko laweta, bo przecież piasta ma ok. 8 mm większą srednicę...

Dlatego też robię z tym porządek, kupiłem wszystko oryginalne do tego koła i dzisiaj jadę do warsztatu.Jedyne co, to będę dorabiał pierścień centrujący do alusa, bo jak pisałem wcześniej otwór jest powiększony.

Był wczoraj u mnie gość, który mi sprzedał te auto i trochę zrekompensował mi na to wszytko wydatki...

nie odpuszczaj

dokładnie

to jest zatajona wada

do sadu go mozesz za to oddac

mój sąsiad wygrał sprawę w sądzie ... kupił samochód z LPG ... wszystko było fajnie ale pewnego dnia zaczęło śmierdzieć gazem ... okazało się że butla w kole była podmieniona przez szwagra kolegi sprzedającego w garażu za rogiem bo coś tam się działo ... tratata srata ...

sprzedający nie wspomniał o tym podczas spisywania umowy a w umowie było napisane że samochód jest wolny od wad ukrytych a wszystkie inne są znane kupującemu... prosta sprawa .... kodeks cywilny jasno o tym traktuje że kto wyrządził szkodę musi ją naprawić i kropka a kto świadomie wprowadza w błąd może się liczyć ze zwrotem wydanej rzeczy ... no i jest jeszcze na to wiele innych sposobów ???

i tak powinno być jak nabierze kogoś raz bedzie próbował wkręcić inne osoby a niech płaci za naprawe sprzedając, zlodziei trzeba tępić Sławek nie odpuszczaj