Gość emczyk Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam. Wymieniłem u siebie termostat i silnik zazwyczaj osiąga temperaturę 86-87 stopni. Wcześniej nagrzewał mi się po przejechaniu 20 km teraz ciepło leci już po 5km a silnik po 10 km jest rozgrzany.Czujnik temperatury jest wpięty na termostacie. Latem silnik potrafił osiągać temperaturę nawet 94 stopni. Wszystko dlatego że termostat nie otwierał sie do końca. Przez to miałem problemy z silnikiem a raczej znanym tematem "olej w układzie chłodzenia". Znalazłem przyczyny skąd ten olej sie brał i teraz zbiorniczek jest czysty jak łza. Potem wyeliminowałem następny temat "ubywający płyn chłodniczy" , który mi ginął a nigdzie nie było widać wycieku .Wszystkie te problemy tylko przez niesprawny termostat. Jeszcze jedno w silnik Isuzu łatwo przegrzać a wymiana uszczelki kosztuje. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/13694-astra-17dti-y17dt-isuzu-jaka-prawid%C5%82owa-temp-silnika/page/3/#findComment-226668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi