Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc bo nie wiem jakie zarówki mam zakupic do podswietlenia zegarów i zegarka dla mojego Opelka ... Jest to Frontera 2.2 Dti 16v rok 1999 Chodzi O rodzaje Zarówek,,, :beer:

Nie wiem juz gdzie o tym pisac... Prosze o szybka odpowiedz

Z gory dziekuje :lol:

https://forum.opel24.com/topic/13824-podswietlenie-zegar%C3%B3w-i-tego-ma%C5%82ego-zegareczka-b-22-dti-16v/

• 1 miesiąc temu...

Mam identyczną frontere ale mój problem to: 1. licznik kilometrów jest przyciemniony a teraz do tego wszystkiego wyłączasz światła i gasisz silnik a wyswietlacz radia nie gaśnie przełącza sie na datę i godzinę i niczym go nie da rady wyłączyć. Czy jest jakiś szpec który coś podpowie. Please jakieś wskazówki przepatrzyłem bezpieczniki ale to napewno nie od noch zależy. Proszę o pomoc.

witam, pierwszy raz na forum :?:

Czy świeci się tylko wyświetlacz czy jeszcze coś np. podświetlenie panelu grzania itp. ?

Witam. po wyłączeniu świateł wszystko zgaszone, radio zgaszone a zaświeca sie ni z gruchy ni z pietruchy data godzina czyli wyświetlacz mimo ze przypominam radio wyłączone. Podejrzewam ze powiązane jest to równiez z licznikiem kilometrów bo ledwo jest podświetlony. Narazie pytam fachowców tutaj jeśli nikt nie pomoże będę muszony :?: pojechać do serwisu opla. Proszę o pomoc, może jakąś malą podpowiedz.

Radziooo19, najprościej bedzie jk wyjmiesz te żarówki i pujdzies z nimi do sklepu :?:

[ Dodano: Wto Lis 25, 2008 19:34 ]

Waldemar W., pod maską w puszce z bezpiecznikami i w boczkach przy nogach pod plastikami poszukaj

hmm jako że mam fronterę od niedawna właśnie zacząłem się zastanawiać gdzież one mogą być :?: chyba najlepiej włączyć awaryjne i posłuchać gdzie tyka. Co do sprawdzenia samych przekaźników jak już się znajdą to można na początek postukać mocniej w dobudowę każdego z nich jeśli nie pomoże to delikatne zdjęcie obudowy i sprawdzenie czy styki nie są zwarte.

ehh ten jak zwykle pod górę czyli bez dokładnej wiedzy gdzie jest ten od podświetlenia nic się nie zrobi. Miałem w fordzie podobny przypadek jak twój no ale tam przekaźniki były przy bezpiecznikach :?: była taka fajna seria książek kiedyś "sam naprawiam ..." ale jakoś do frontery nie mogę znaleźć