Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

oAlicji, fronie mam jakies 8 miesięcy i wszystkiego o niej jesio nie wiemm napisałem tylko to co zuważyłem ;)

Będe wdzięczy za materiały jakiekolwiek. Dodam tylko ze jeszcze coś mi sie zepsuło coś z kodami kluczyka i pewnie jest to następstwo poprzednuch usterek. Oj Oj Oj ....

[ Dodano: Sro Lis 26, 2008 09:36 ]

Co to może być jak juz koledzy sa to zapytam bo na forum nie mam tematu powiązanego. Żona podeszła do auta i nie dalo sie otworzyć z przyciskiem na kluczyku tylko trzeba bylo ręcznie. Po włożeniu kluczyka nic nie zaświeciło sie kompletnie zero reakcji. Jakaś podpowiedz?

Czy przkaźnik pod maską ? Pomocy poprostu pomocy.

Tak tak akumulator sprawdzałem od razu i rzeczywiście coś go rozladowało do cna przez noc. Po załadowaniu doszedłem ze to nadmuch włączony na 1-ynkę go rozładował.

Pytanie: Jakim cudem po wyłączeniu kluczykiem wyłączeniu świateł działa wiatrak nadal i podświetlenie radia. Jak sie dowiem wyrwe to z korzeniami :wesoly:

no obawiam się że kluczem może być sklejony przekaźnik ściągnąłem instrukcję jest chyba w większości do frotki A ale pewne rzeczy jak elektryka się pokrywają. Jeśli ktoś chce podajcie adres na priva to wyślę. hmm chociaż raczej nie wyślę bo to 140MB hmm mam pomysł znalazlem inaczej w necie, macie link: http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=3M6&q=filetype%3Apdf+OPEL_FRONTERA_HAYNES.pdf&btnG=Szukaj&lr=

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous

Panowie dla śledzących temat awaria usunięta. Ale nie wpadliście nawet przez chwile nie byliśmy blisko w tych dywagacjach co to może być.

Przypomnę:

- wyświetlacz radia, temperatury i daty po zgaszeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka nie gasło świeciło się cały czas,

- po zgaszeniu silnika można było włączyć nadmuchy w samochodzie

- wszystko powyższe rozładowywało akumulator do "0"

Zaufany dobry mechanik (dziękuje P. Sławkowi z Sieprawia) po rozkręceniu prawie połowy auta a wszelkie usterki znikały gdy auto było w pozycji NORMAL (automat) czyli rozebraniu skrzyni i zajrzeniu w napęd 4x4 od spodu bo tylko to przychodziło mi do głowy bo zacząłem używać 4x4 (zima) okazało się że ....

że wycieraczka tylna która nigdy mi nie działa robiła zwarcie i wszystkie problemy zniknęły.

pozdrawiam no i dla mnie temat zniknął....... teraz myśle nad zakupem nowej wycieraczki.

Pzdr i dzięki wszystkim za udział.

• 1 rok później...
Gość Anonymous

Na początku witam wszystkich :) Od dóch lat śmigam frotką 2.o sport 1993. Proszę o pomoc w takiej sprawie:rano wsiadam odpalam zapalam swiatełka i gaśnie nagle podświetlenie zegarów, suwaków ogrzewania, i co ciekawe tylne lewe światło oraz przednie lewe ale postojowe. Takiego czegoś nigdy jeszcze nie miałem. Pomóżcie.

[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 20:42 ]

No nic. Dziękuje za szybka odpowiedż.