Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio przygladelm sie temu na podstawie astry

reklektory z homologacja na xenony na swiatlach mijania (drogowe zostaja H7)

zeby moc to zalozyc trzeba meis automatyczny uklad samopoziomowania

ten uklad to seria czujnikow przy amortyzatorach (bo to od nich przychodzi impuls)

to biegnei przez modol tym sterujacy do reflektorow

sam uklad jako taki jest do zdobycia - koszt w aso opla tu w berlinie jedyne 3500 euro - do tego montaz - bo sam se z tmy raczej nie poradzisz bo potrzebna jest kalibracja czujnikow na specjalnym sprzecie

no i spryskiwacze reflekotrow - sa wymagane

aleto juz pryszcz w porownaniu z tym wyzej

https://forum.opel24.com/topic/13883-ala-xenony/page/8/#findComment-229821

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Hej chlopaki

Mam Opla Vectre B z fabrycznymi xenonami i mam maly dylemat jeden sie niestety juz wypalil mam zamiar wymienic oba, kolo z warsztatu stwierdzil ze jesli chodzi o wymiane xenonow to wymienia sie same zarniki, ale mam tez inna informacje ze nalezaloby wymienic i zarowki i przetwornice wiec mam dylemat. Pomoze ktos??

https://forum.opel24.com/topic/13883-ala-xenony/page/8/#findComment-138640

• 2 lata później...

widocznie kolega nie czyta ze zrozumieniem

"jeżdżę już jakiś czas na tym i ostatnio sporo wieczorem i nocą i jeszcze nie spotkałem żeby ktoś mi mrugał ze go oślepiam."

eh. a wogole kolega jeździł na tym miał jakakolwiek styczność? czy tylko tak mówi bo go oślepiły żarówki o mocy 100 W z niebieska poświatą dostępne na allegro?

Pjotras:

A czy w ogóle instalacja św. mijania w Astrze G wytrzymuje obciążenie dwoma żarówkami po 100 W ? Oryginalne są po 55 W.

Jak wytrzymują to reflektory ? Bo podejrzewam, że temperatura wytwarzana przez żarówki 100W jest wyższa niż tych fabrycznych po 55 W. Czy styki wyłącznika nie nadpalają się przy większym obciążeniu bo 100 Watowym ? Może skórka okazać się droższa od wyprawki, wymiana wyłączników, przekaźników i czego tam jeszcze. Pozdrow.

https://forum.opel24.com/topic/13883-ala-xenony/page/8/#findComment-432656