Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Problem jest następujący - bez zarzutów działało podświetlanie licznika oraz wyświetlacza, problem pojawił się bez wyraźnych okoliczności, a objawia się tym, że gdy światła są wyłączone wyświetlacz świeci normalnie (licznik nie świeci - czyli OK) natomiast już przy włączeniu postojowych licznik ledwo co jest podświetlony i wyświetlacz również ledwo świeci. Żarówki od podśw. są OK bo w pełnej ciemności widze, że świecą ale baardzo słabo, no i wyświetlacz również wcześniej świecił mocniej. W czym problem? Czy gdzieś uciekła masa? Ktoś przerabiał?

Pozdr.

https://forum.opel24.com/topic/14188-przygasaj%C4%85ce-po%C5%9Bwietlanie-licznik%C3%B3w-i-centralnego-wy%C5%9Bw/

Przy włączniku świateł masz pokrętło regulacji jasności podświetlenia. Na 100% przekręciłeś je nieświadomie włączając światła. Regulacja działa na światłach postojowych i mijania/drogowych.

Na 100% przekręciłeś je nieświadomie włączając światła

...lub kolanem przy wsiadaniu lub wysiadaniu z autka. Chyba każdy czasem to robi :?:

hehehe tez taka sama gafe popelniłem jak kupiłem OPLA :wesoly: hehehe ściemniłem kolanem podświetlenie juz chcialem kombinować i sciagac licznik a tu okazało sie ze jest pokretło :wesoly::wesoly: i wszsytko wróciło do normy :?:

miałem to samo kiedy kupiłem auto 3 tygodnie straciłem podświetlanie hehe głowiłem się jak głupi a chyba z miesiąc myślałem do czego służy ten pomarańczowy przycisk koło świateł haha

• 3 tygodnie później...

u mnie problem jest inny aczkolwiek tej samej tematyki wiec bez sensu zakladac nowy temat..

u mnie z pokretłem wszystko cacy jest na 100%

i w nocy przy światłach widać pięknie liczniki...

nie widać natomiast wcale licznika przebiegu...

później wkleje fotke..

w dzień natomiast przy wyłączonych światłach licznik przebiegu widac baaardzo słabiutko ledwo co da się odczytać cyfry