Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich fanów Zafiry

Bardzo bym prosił o poradę. Posiadam zafirkę B z małym wyświetlaczem.

1. Czy można zmienić go na duży?

2. Czy w tym momencie będą widoczne dodatkowe parametry pojawiające się standardowo na dużych? np spalanie?

3. Czy trzeba coś dokupować dodatkowo jakieś moduły czy każdy opel ma już wbudowany tzw komp z wieloma złączami?

4. Aby ew pomarzyć o kolorowej nawigacji w tym miejscu - co trzeba zrobić i ile ew to kosztuje?

Pozdr

Jordim

https://forum.opel24.com/topic/14457-zafira-b-zmiana-wy%C5%9Bwietlacza-z-ma%C5%82ego-na-du%C5%BCy/

wszystko zalezy od tego co masz w tej chwili dokladnie a co chcesz miec

taki np. DVD 90 NAVi jako uzywka to koszt okolo 500 euro (akurat tydzien temu kupilem dla kumpla na ebayu)

ale to nie wszystko

za sam wyswietlacz GID - zdaje sie ze on ma takie oznaczenie zaplacisz drugie tyle (czasami mozan spotkac taniej)

potem muisz wymienic ten palstik dookola - w zaleznosci od tego w jakim stanie to od 30- 50 euro (tak to mniej wiecej wygladalo na tych aukcjach ktore ja licytowalem)

potem czeka cie wizyta w ASO - no bo jakos to trzeba przy pomocy techa uruchomic

no i w zaleznosci od tego gdzei i jakie masz czujniki to nawet ci bedzie cisnienie w kolach pokazywac (te czujniki to z regoly w oplu bardzo droga opcja ale sie trafiaja tez uzywki)

tak to wyglada na tyle co ja wiem

ktos kto to moze juz robil dopisze na pweno cos jeszcze o czym ja nie powiedzialem

właśnie dzwoniłem do Opla - najtańszy duży wyświetlacz to koszt 1500-2200 plus około 500-1000 za usługę.. A tak dla fantazy duży wyświetlacz navi kosztuje bagatela 19500!;)!

W tej chwili mam mały wyświetlacz z datą i godziną oraz ew rds z radia.. plus radio wersja 30.

czyli te najbiedniejsze ze tak powiem

no nowe za ta sena to raczej nie ma sensu

jedyne co to walsnie to co ci napisalem

ebay i szukanie uzywek

patrzac na opisy pamietaj ze musisz kupic "wylogowane" bo inaczej stracisz kupa czasu i dodatkowej kasy na magika co to uruchomi jak tak nie bedzie