Skocz do zawartości

swap astry 1.7d 92r na 1.7dtl podłączenie pomy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zrobiłem swapa w astrze f 1.7d z 92r na 1.7dtl z 96r .i mam dwa problemy z elektryką.

1 W starej pompie miałem dwa przewody, jeden szedł do odcięcia paliwa, a drugi do jakiegoś zaworu( chyba przestawiającego moment wtrysku), a w tej drugiej mam cztery przewody i nie wiem jak to połączyc ze starą elektryką.

2 Przy silniku 1.7d w obudowie termostatu miałem jeden czujnik (temperatury) ,a w tym 1.7 dtl mam dwa czujniki i nie wiem gdzie to podlaczyć i za co odpowiada.

Dodatkowe informacje;

moja astra jest z 92r ,a ta druga jest z 96r 1.7dtl angielska, silnik oplowski, o przebiegu 80000km z imobilajzerem,elektryczne szyby,centralny,poduszka powietrzna,

prosze o podpowiedź jak to połączyć albo o schematy do tych dwóch silników,albo opis zlącza w pompie wtryskowej.

[ Dodano: Pią Lis 07, 2008 21:56 ]

witam.

juz wiem jak rozwiazac sprawe z pompa wtryskowa mam trzy wyjscia albo zamontowac druga pompe albo wstawic do mojej instalacji imobilajzer albo(drastyczna metoda)rozwalic czarna skrzynke na pompie wtryskowej i w miejsce jej zamontowac standardowy zawor z mojej starej pompy.

dalej nie wiem po co sa dwa czujniki temperatury na termostacie jeden jest do wskaznika na desce a drugi :roll: pomozcie

[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 21:57 ]

sprawa rozwiazana wstawilem imobilajzer auto odpala

https://forum.opel24.com/topic/14851-swap-astry-17d-92r-na-17dtl-pod%C5%82%C4%85czenie-pomy-wtryskowej/

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

Witam.

Chce zrobic przekladke z Vectry z 90 r do astry A. Chodzi o wlozenie 1.7 d do budy z benzyniaka. Moga byc jakies problemy czy wszystko tam pasuje?? Chce wiedziec zanim kupie bude.

Kuku