Skocz do zawartości

Wiem co terkocze pod maską :)

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Przeszukałem masę stron na allegro oraz ogólnie na forach lecz nic nie znalazłem. Problem jest natury mało szkodliwych lecz wkurzających. Mam silnik 1.7 DTI w moim astrolocie i intercooler wchodzi w dziwne drgania tak jakby się stykał z chłodnicą i powstaje nieprzyjemny metaliczny dźwięk. Sprawdziłem i wiem, że to na 100% intercooler gdyż wciskając patyczek przez zderzak i dociskając IC do chłodnicy robi się idealna cisza. Szukałem na forach jakichś porad jak on jest mocowany na allegro szukałem fotek lecz lipa nic nie znalazłem. Koledzy pomóżcie :piwo:

https://forum.opel24.com/topic/14879-wiem-co-terkocze-pod-mask%C4%85/

Hej. Przeszukałem masę stron na allegro oraz ogólnie na forach lecz nic nie znalazłem. Problem jest natury mało szkodliwych lecz wkurzających. Mam silnik 1.7 DTI w moim astrolocie i intercooler wchodzi w dziwne drgania tak jakby się stykał z chłodnicą i powstaje nieprzyjemny metaliczny dźwięk. Sprawdziłem i wiem, że to na 100% intercooler gdyż wciskając patyczek przez zderzak i dociskając IC do chłodnicy robi się idealna cisza. Szukałem na forach jakichś porad jak on jest mocowany na allegro szukałem fotek lecz lipa nic nie znalazłem. Koledzy pomóżcie :D

Hej, żeby zdjąć IC w tym samodzie musisz zdjąć zderzak i pod nim pas przedni mocowany na 4 sruby. potem już łatwo go śćiagniesz bo jest mocowany na takich plastkichowych zatrzaskach + rury gumowe z i do IC. łatwa robota, tylko czasochłonna. Mam ten sam model ale ja nie słysze żadnych metalicznych stuków.

https://forum.opel24.com/topic/14879-wiem-co-terkocze-pod-mask%C4%85/#findComment-225236

Dziękuję za odpowiedz. No ja słyszę ten dźwięk tylko jak auto jest zimne gdy silnik się mocniej telepie. Gdy np patyczkiem dotknę u dołu IC to ucichnie ten dźwięk. Kiedyś też nie słyszałem tego słyszę to od jakiegoś tygodnia. Znając życie na jakiejś dziurze musiał jakiś zaczep puścić

[ Dodano: Czw Lis 13, 2008 17:59 ]

Witam. Kiedyś już poruszałem ten temat. Zauważyłem już co dokładnie drga i daje dziwny dźwięk. U dołu IC jest zaczep przy nim blaszka jak dotknę ten zaczep hałas ustępuje. Czy ktoś z astrolociarzy miał taki przypadek ?

https://forum.opel24.com/topic/14879-wiem-co-terkocze-pod-mask%C4%85/#findComment-225139