Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co pamiętam ople miały gniazda diagnostyczne po 1996, więc raczej moim skromnym zdaniem odpuśc sobie szukanie, szkoda czasu

z tego co pamiętam ople miały gniazda diagnostyczne po 1996

najpierw sie upewnij na 100% a pozniej pisz

bo walnales gafe na maxa

Spokojnie,jak może niebyć złącza diagnostycznego? jak nie tam gdzie pokazałem,to pod maską po lewej stronie przed filtrem powietrza(wyciąga sie pojemnik na bilon i pod spodem jest gniazdo).

w 88 juz bylo zlacze diagnostyczne :drunk:

a nawet wczesniej http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

tyle ze na 10 pinow a nie 16

juz o tym pisalem wczesniej :drunk:

mirafura, no fajnie ja mam starszą deske u mnie wygląda ona nieco inaczej i niema żadnej zaślepki w tym miejscu co pokazałes na fotce.rozbierałem wszystko z tej strony i jest tam tylko sterownik(komputer) a złącza niemasprawdzałem nawet pod wykładzinami pod fotelami rozbierałem tunel.wiązka przewoodów od sterownika wychodzi do komory silnikoweja tylko część z niej idzie pod deske i ta tyl samochodu

[ Dodano: Sob Lis 22, 2008 20:37 ]

odnalezione :drunk: wtyczka diagnostyczna w tym modelu frontery jest pod maską silnika, przed przepływomierzem powietrza. Przypięta nad lampą, ma 10 pinów. u mnie była wciśnieta pod lampą,znalazłem po wymontowaniu filtra powietrza cos mi nie pasiło bo wyglądało jak podłączenie do lampy a to poprostu tak pod spodem ktoś zamontował http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

[ Dodano: Wto Lis 25, 2008 18:50 ]

złącze znalezione tylko jest nowy problem rozmieszczenie pinów mam inne niż takie jak być powinno czy ktoś wie od czego to może być??na biało orginał na czerwono tak jak jest u mnieDołączona grafika

• 2 tygodnie później...

Witam

Też mam fronterę i byłem u elektryka na diagnostyce i wykasowaniu błędów

Moje gniazdo diagnostyczne jest pod bezpiecznikami.

Jednak elektryk zaczął poszukiwania od okolicy reflektora przedniego prawego.

Bo podobno w niektórych wersjach to tam jest gniazdo.

Pozdrawiam.

Gość Anonymous

Witam od 7 siesięcy posiadam oplafrontere 2.4 z 92roku.Chciałbym sie dowiedzieć gdzie w tym samochodzie znajduje sie gniazdo diagnostyczne sterownika.Prosze o podpowiedź.

Witam

Zajżyj poniżej popielniczki pod schowkiem na bilon, poprostu wyciągnij tą kratowniczkę i tam powinien być kabel ze złączem. ( w mojej tam jest) Pozdrawiam.