Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Muszę wyjąć skrzynkę bezpieczników w Corsie B 95 gdyż będę montował centralny zamek i muszę wpiąć się pod +12V oraz chce umieścić tam bezpiecznik od tego systemu.Mam jedno pytanie,w jaki sposób kable podłączane są do skrzynki bezpieczników?Czy podczas wyjmowanie jej mogą mi się od niej odłączyć te przewody?Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę podczas demontażu? Z góry dziękuje za pomoc :?

• 5 miesięcy temu...
Gość Anonymous

Również mam problem ze skrzynką bezpieczników. Odkręciłem 2 śrubki na dole ale dalej się mocno trzyma. Nie chcę za mocno ciągnąć bo pewnie coś połamie. Czy jest jeszcze jakaś śrubka albo zatrzask? Proszę o dokładny opis jak wyjąć to ustrojstwo :wink:

Gość Niedźwiedź
chri$, a może na początek Ciebie prosić o dopełnienie pewnej grzeczności :wink:http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=23972&start=909#285999

• 1 rok później...
Gość Noleandil

Oprócz 2 śrubek należy odkręcić silnik od wspomagania który także trzyma się na 2 śrubach następnie boczek za którym jest komputer i przewody od niego wychodzące skutecznie blokują podniesienie całej skrzynki. Potem to już tylko kratka od nawiewu za którą znajdują się kolejne 2 śrubki razem z przełącznikami od świateł. Następnie należy wysunąć do siebie te większe bezpieczniki które znajdują się na gnieździe bezpieczników. potem zostaje już tylko podnieść całe gniazdo i spróbować wyciągnąć ale z uwagi na ilość przewodów idących do tego gniazda oraz gruba wiązkę udało mi się je tylko obrócić ale miejsca na wykonanie zadania wystarczyło - bezpiecznik pod gniazdo zapalniczki. Pozdrawiam i mam nadzieje że komuś się przyda.

https://forum.opel24.com/topic/15009-jak-zdemontowa%C4%87-skrzynk%C4%99-bezpiecznik%C3%B3w/page/2/#findComment-73756