Gość Anonymous Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam, po długo trwających aczkolwiek prawdopodobnie owocnych próbach wyeliminowania tegoż upierdliwego problemu z moiom Asterką chcę oznaimić iż w zbiorniczku wyrównawczym nie ma grama oleju a co uczyniłem już wyjaśniam 1. wymiana( bo tak radzili " fachowcy") uszczelki pod głowicą + planowanie i sprawdzenie płaszcza wodnego, nie zaszkodziło lecz okazało się, że to nie było to :sm37: 2. wymiana chłodniczki oleju ( ponieważ tak radzili " fachowcy"). Niestety po żmudnym płukaniu układu olej wciąż pojawiał się w zbiorniczku W końcu uczyniłem tak jak radził mi kolega " eltron ", czyli zrobiłem obejście tejże chłodniczki oleju i zaczołem płukać układ do skutku. Dało to oczekiwany efekt i od jakiegoś czasu w zbiorniczku jest czysto Kosztowało mnie to sporo nerwów i kasy ale mam nadzieje, że się opłacało bo co by nie mówić to mnie osobiście jeździ się bardzo przyjemnie Asterką :bye:   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/15089-ch%C5%82odzenie/page/2/#findComment-159993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi