Skocz do zawartości

Silnik warczy po dłuższej jeździe - pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie chyba też ok, z tym że, w trasę się jeszcze nie wybrałem, sprawdzałem tylko podczas jazdy w mieście i jak na razie nic się nie dzieje, auto śmiga.. :]

Wielkie Podziękowania mgrom za wszystko!!!

Dzięki tasioo za udostępnienie swojej wiedzy i pomoc!!!

• 2 tygodnie później...

Zadałem to pytanie wcześniej, ale powtórzę.

Jakie kontrolki powinny się zaświecić po włączeniu zapłonu w astrze z silnikiem y17dt ? Pytam poniewaz wszyscy piszą o tym, ze check to kontrolka samochodu z kluczykiem. Taka kontrolka powinna się zaświecić po odłączeniu przepływomierza.

U mnie po przekręceniu kluczyka zapalają się takie kontrolki:

Dołączona grafika

Gdy odłączyłem przepływomierz by sprawdzić czy samochód przez jego awarię nie jest mułowaty paliła się żółta kontrolka z obrysem silnika.

Samochodu z kluczykiem nie widziałem nigdy w mojej astrze.

Czy to spalona żarówka, czy też w niektórych typach astry nie ma tej kontrolki ??

Gość Anonymous

jeśli chodzi o kontrolki to ja w astrze F też nie mam kontrolki z kluczykiem i samochodem, tylko wlaśnie obrysem silnika jak u ciebie i to u mnie jest check control

masz kotrolka ze spirala - od swiec zarowych???

Mam kontrolkę od świec żarowych. Licznik raczej jest prawidłowy, wskazuje na to zakres obrotomierza

Dołączona grafika

To jak jest z tą kontrolką samochodu z kluczykiem ? Powinna być ?

no u mnei w F jest tak ez jak jest jakis blad topali sie spiralka

skorou ciebie jest silnik to ona wskazuje na blad

ale bylo juz kiedys an forum ze te wszcsneijsze maja tylko slnik pozneij bylo autko z kluczykiem

ale musieli by to potiwerdzic ci uzytkownicy nowszych rocznikow

ostatnio miałem okazję przejechać się samochodem z identycznym silnikiem i tam była kontrolka samochodu z kluczykiem. Ta druga astra również była z 2000 roku, tylko w przeciwieństwie do mojej z końca roku.

Dlatego myślałem że ktoś może zna regułę odnośnie występowania tej kontrolki.