Skocz do zawartości

Problem z montazem zestawu zdalnego sterowania Astra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupilem zestaw zdalnego sterowania fabrycznym zamkiem centralnym i wszystko wiem gdzie podlaczyc zamykanie otwieranie drzwi ale jest jeszcze jeden kabel ktory trzbea podlaczyc pod czujniki drzwiowe i jest po to ze jesli sie nie otworzy drzwi w ciagu 30 sekund to ponownie sie zamknie, jednak nie wiem do czego to podlaczyc gdzie jest kabel od tych czujnikow i ktory to?

I mam jeszcze takie pytanie bo mam od niedawna astre cabrio i gdzie jest podswietlenie na gorze to jest tam taki maly przycisk i jak sie go wcisnie i przytrzyma to mruga dioda ktora jest w przycisku od awaryjnych i tak mrugnie pare razy i to na tyle. Po co jest ten przycisk??

Z gory dziekuje za pomoc :P;)

https://forum.opel24.com/topic/15180-problem-z-montazem-zestawu-zdalnego-sterowania-astra/

Gość dzon_de_vito

Witam zakupilem zestaw zdalnego sterowania fabrycznym zamkiem centralnym i wszystko wiem gdzie podlaczyc zamykanie otwieranie drzwi ale jest jeszcze jeden kabel ktory trzbea podlaczyc pod czujniki drzwiowe i jest po to ze jesli sie nie otworzy drzwi w ciagu 30 sekund to ponownie sie zamknie, jednak nie wiem do czego to podlaczyc gdzie jest kabel od tych czujnikow i ktory to?

Odkrec sobie wylacznik ze slupka to zobaczysz jakie sa kolory przewodow i ktory jest do czego. W mojej f-ce jest szary (chyba z czarnym paskiem) od oswietlenia i niebieski od piszczalki swiatel. Obydwa te przewody wychodza w wiazce kolo nog kierowcy i tam wystarczy sie podlaczyc do jednego z nich.

btw co to za sterownik kupiles?

https://forum.opel24.com/topic/15180-problem-z-montazem-zestawu-zdalnego-sterowania-astra/#findComment-222165

Nie wiem co to za sterownik w sumie to go dostalem ale to chyba jakis szajs, wogole to w necie znalazlem jak podlaczyc sterownik przy astrze zdjecia byly itp no ale u mnie nie ma takich kolorow kabli co byly w necie opisane, na wszystkich stronach sa tak samo opisane, aaa moze dlatego ze mam Astre Cabrio to sa tam inne kable pociagniete.

Tak samo jestem ciekaw co to jest za przycisk ktory wyzej w poscie opisalem podobno to moze tez byc orginalny alarm jednak nie wiem nic dalej aaa szukalem instrukcje obslugi Astry Cabrio i nigdzie nie moge znalesc ;) ;)

https://forum.opel24.com/topic/15180-problem-z-montazem-zestawu-zdalnego-sterowania-astra/#findComment-221961