Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie- czasami zdarza mi się, że podczas próby uruchomienia samochodu tj. przekręceniu stacyjki nic sie nie dziej tzn. rozrusznik nie kręci (kontrolki świecą), dopiero musze wyciągnąć kluczyk i za drugim razem odpala bez problemu. Przypadek taki wystepuje rzadko raz na miesiąc. Co to może być?, czy ten problem nie zwiastuje większej usterki i nie będzie się pogłębiał?

delikatnie zmieniłem tytuł/DAROMV6

https://forum.opel24.com/topic/15314-brak-rozruchu-%C5%9Bwiec%C4%85-kontrolki-rozrusznik-nie-kr%C4%99ci/

Myślę że jest to wina stacyjki lub kostki która zasila stacyjkę.

Posprawdzaj wszystkie kabelki czy trwale siedzą na swoich

miejscach. Możesz przedmuchać i przeczyścić

wkład stacyjki (można go wyjąć). Powinno pomóc.

• 4 miesiące temu...

Witam

Mam taki problem

Mam Astre F 1.6 ECO 96r. sama benzyna bez gazu

Wszystko było dobrze do dzisiejszego dnia

Otóż rano zapaliła normalnie przejechałem około 2 km i zgasiłem auto na moment na parkingu i potem chciałem zapalć jednak po włożeniu kluczyków do stacyjki świecą sie kontrolki i rozrusznik nie kreci po przekreceniu kluczyka

Nie wiem co to może być

Czyżby stacyjka odmówiła posłuszeństwa ?

Dodam ze mam immobiliser

Aha jeszcze jak przekręcam kluczyk w stacyjce nie czuć tych takich przeskoków które powinno się czuć

Co moze być przyczyną takiego stanu rzeczy ??? ??

patryk87l, jest tematów trochę o kostce stacyjki, samej stacyjce, rozruszniku itd

Opcja http://forum.opel24.com/search.php jest zalecaną na początek

Ten scalam z podobnym

Witam, mam pytanie- czasami zdarza mi się, że podczas próby uruchomienia samochodu tj. przekręceniu stacyjki nic sie nie dziej tzn. rozrusznik nie kręci (kontrolki świecą), dopiero musze wyciągnąć kluczyk i za drugim razem odpala bez problemu. Przypadek taki wystepuje rzadko raz na miesiąc. Co to może być?, czy ten problem nie zwiastuje większej usterki i nie będzie się pogłębiał?

mi samochod raz lepiej, a raz gorzej krecil i ostatnio chcialem odpalic i nie zakrecil, co mnie zdziwilo,wlasnie tak jak u ciebie, palily sie kontrolki i nic, sprobowalem drugi raz i juz zapalil, nastepnego dnia niestety juz nie odpalil, powodem byly zuzyte lozyska i szczotki rozrusznika, teraz samochod pali pieknie :)