Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy pokrętło od regulacji świateł przednich przy Astrze F 94r. jest podświetlone a jak tak to jak się wymienia zarówke??

https://forum.opel24.com/topic/15439-pod%C5%9Bwietlenie-pokr%C4%99t%C5%82a-od-%C5%9Bwiate%C5%82-astra-f-94r/

Jest podświetlane. Po wymontowaniu i rozebraniu trzeba odlutować starą żarówke i wlutować nową. Niestety nie pamiętam jej oznaczenia. Napewno jest na 12v.

Gość dzon_de_vito

Mlotkiem :wesoly: zartuje, tu masz manual http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/wymianazar/wymianazar.htm tylko uwazaj na czesci, wlutowac mozesz taka sama zarowke albo diode led, nie pamietam polaryzacji ale jutro sprawdze jak nie zapomne :)

• 3 miesiące temu...

Witam

Mam pytanie odnośnie podświetlenia pokrętła od świateł w Astrze F. Czy u Was też podświetlenie pokrętła zapala się po przekręceniu zapłonu ?? Cała reszta (tablica, tid i konsola środkowa) zapala się po włączeniu świateł. Zastanawiam się czy podświetlenie pokrętła też nie powinno się podświetlić po zapaleniu świateł, a nie zapłonu?

Gość silvo44

tid i konsola środkowa) zapala się po włączeniu świateł.

... ???:lol: powinno sie świecić po przekręceniu kluczyka...

podświetlenie pokrętła zapala się po przekręceniu zapłonu

... tak - dobrze... jesli przekręcisz pokrętło to odpowiedni symbol rozjarzy sie mocniej... Pozdro... :drunk:

powinno sie świecić po przekręceniu kluczyka...

I tu wyszła moja niewiedza odnośnie Astry :lol: W zasadzie może i też tak mam tylko mam przepalone żarówki w tidzie i konsoli środkowej i pisząc opierałem się na rodziców samochodzie (Fiat Siena) ???

Dzięki za silvo44 za wszystkie odpowiedzi.

A mam jeszcze jedno pytanko. Wiem, że na forum wypowiedzi jest dużo, ale czy opłaca się zamontować w oświetleniu deski rozdzielczej zamiast żarówek białe diody (ale chodzi mi o gotowe np. w tidzie zamontować w oprawkach, tak żeby nie robić sobie dodatkowej roboty z lutowaniem itd.). Czy efekt będzie mizerny i lepsze nie okażą się zwykłe żarówki.

Gość silvo44

czy opłaca się zamontować w oświetleniu deski rozdzielczej zamiast żarówek białe diody

... wejdź na autokącik.pl i w dziale technika/napraw sam jest opis jak to zrobić i jaki jest efekt....

mam przepalone żarówki w tidzie i konsoli środkowej

... j.w. :lol:

Pozdro... ???