Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam :urodziny:!

Panowie, u mnie pewnie to samo sie dzieje - dla techa BTC 200 kod 4256 - dla techa ST -6000 - kod C0256 - wszystkie mówią błąd nie został zidetyfikowany - na postach można znależć info o kodzie C0256 - ale sa dwie wersje dot diesel i PB - czekam na dalsze info co może być problemem - widadomo z postów że coś ze sterownikiem - ale czekam na dalsze wieści - bo w tym poscie jest identyczny silnik jak w mojej Zośce - poczytajcie posty moje - tam jest opisany problem kontrolki TC z którą walcze od kilku miesiecy

pozdrawiam

[ Dodano: Sro Wrz 09, 2009 09:38 ]

Witam :mrgreen:!

Chciałbym się podzielić informacją dot błędu C0256

Tester bT 6000

C0256 - czujnik pozycji pedału przyspieszenia

We wcześniejszych postach można przeczytac z czym się borykam (dot. Zaplającej się kontroli trakcji)

Kolejne próby i ustalenia

Tylko jazda na LPG

Zaczęły mi wachlować obroty, i zapalac się kontrolka TC

Gazownik regulacja – miałobyć wszystko Oki

Elektryk – tech ST 6000 – błąd C0256 – po wymianie powinno być wszystko Oki

Pytania do Szanownego forum i speców od wszystkiego

Ile może kosztowac takie czujnik ?

Czy ten bład nie powinien się pojawić również na PB , a nie tylko na LPG?

Wiem ze LPG wymusza pojawienie się tego błedu .

Czy kontrolka TC ma cos wspólnego z elektroniczną przepustnica ?

Czy podczas jazdy na LPG, jest inne napiecie na wiązkach, a komputer jest bardzo czuły i wtedy pokazuje nam więcej błędów , nawet minimalnych wahań od ustawień fabrycznych ?

Czy może to mieć związek ze spadkiem mocy akumulatora, który jest bardzie obciążony podczas pracy z LPG?

Wymieniłem listwe (cewki) jedna była połamana i na tym cylindrze jest bardziej zuzyta świeca, czy ona może powodować , niedopalenie mieszanki i powstanie komunikatu ?

Panowie dalej walcze z zapalającą się kontrolka TC , ja dojde o co chodzi na pewno opisze.

Licze na wasza pomoc i opinie

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/15552-problemy-z-kontrol%C4%85-trakcji/page/2/#findComment-151712

• 7 miesięcy temu...
Gość Anonymous

witam. i jak są jakieś postępy w dziedzinie zapalania się kontroli trakcji. ja też z tym walczę już jakiś czas i nie mam pojęcia co to może być. Jak już było tutaj gdzieś opisane i ja zwaliłem każde koło po kolei wyczyściłem wtyczki złączki przy kołach odpinałem te wtyczki sprawdzałem czy wtedy się abs zaświeci - i się świecił - to by znaczyło że kabelki są dobre w nadkolach, potem jeszcze wyciągnąłem wtyczkę ecu myśląc że może tam coś nie jest dobrze ale i to nic nie dało. Podłączyłem swojego domowego fejsa pod ABCom'a i wywalił błędy: U2104 U2105 oraz U2108 to jest coś z komunikacją TC ABS ale kurde nie mam pojęcia o co chodzi.Ktoś pomoże?

https://forum.opel24.com/topic/15552-problemy-z-kontrol%C4%85-trakcji/page/2/#findComment-96019