Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

[b]Witam wszystkich

Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry 2002 2,0 DTI

import z Belgii

Niestety autko nie podświetla środkowej konsoli, tam gdzie są pokrętasy od ogrzewania i przyciski od Klimatyzacji ogrzewania tylnej szyby i obiegu zamkniętego.

Czy ktoś wie jaka może być przyczyna tej ogólnej ciemności ;)

Jeszcze raz witam wszystkich :lol:

https://forum.opel24.com/topic/15682-brak-pod%C5%9Bwietlenia-%C5%9Brodkowej-konsoli-z-pokr%C4%99t%C5%82ami/

Gość Anonymous

Jak zdejmiesz środkowe pokretlo to Twoim oczom ukarze sie malutka zaroweczka. pewnie masz walnieta. Pokretlosiagniesz z calej sily do siebie, wchodzi na wcisk, nie ma zadnego zaczepu. jesli chodzi o zaroweczke to jest w takiej malej opraweczce. Mnie sie ta oprawka doslownie skruszyła w palcach, taka byla przepalona a nowej nigdzie nie jestem w stanie zdobyc, jezdzilem tez po szrotach i kicha

Gość Anonymous

Jak zdejmiesz środkowe pokretlo to Twoim oczom ukarze sie malutka zaroweczka. pewnie masz walnieta. Pokretlo ciagniesz z calej sily do siebie, wchodzi na wcisk, nie ma zadnego zaczepu. jesli chodzi o zaroweczke to jest w takiej malej opraweczce. Mnie sie ta oprawka doslownie skruszyła w palcach, taka byla przepalona a nowej nigdzie nie jestem w stanie zdobyc, jezdzilem tez po szrotach i kicha

Dziękuję za info dziś już jest zbyt ciemno, ale jutro z rana ściągnę ją. Jak ją ściągnę to mnie popamięta raz na zawsze i skoczę na Wolumen zobaczę czy kupię? Jak znajdę to poinformuję cię za ile co i jak OK ;)

Gość Anonymous

Witam.

Ta żaróweczka to 1,2 W i powinna być dostępna, w kazdym szanującym sie sklepie motoryzacyjnym. Koszt to 1 zł PL.

;)

Gość Anonymous

zawsze w przypadku, kiedy skruszy sie oparwka to mozna zrobic zastępczy srodek i w ostatecznosci na kleju glucie osadzic tam białą diode, podświetlenie jest, dla mnie to jednak tylko półśrodek, czyli prowizorka ;)

Gość Anonymous

zawsze w przypadku, kiedy skruszy sie oparwka to mozna zrobic zastępczy srodek i w ostatecznosci na kleju glucie osadzic tam białą diode, podświetlenie jest, dla mnie to jednak tylko półśrodek, czyli prowizorka ;)

wiec ja tez zrobilem taki polsrodek, wlozylem niebieska diode i ustabilizowalem kawalkiem plastiku

Gość Anonymous

ja narazie mam samą diode, tak troche lata jak portki pijanego, ale czekam na ten elemencik, bo kolega ciągnie rozbitka z francji takze szansa jakas jest ;)

Gość Anonymous

Witam

Dołączę się do postu .

Przepaliła mi się żarówka w podświetlaniu włączników halogenów i regulacji świateł z lewej strony . Nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać żeby wyciągnąć całość i wymienić żarówkę , a nie chcę zniszczyć włączników .

Gość Anonymous

Znajdz temat "demontaż licznika" tam pokazalem na zdjeciach jak wyjac caly blok wlacznikow, pozatym masz to pokazane w ksiazce sam naprawiam. Jak juz wyciagniesz to zarowka jest od tylu.