Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam ponownie. Panowie mam astre 2 1,4cm 16V sedan i takie pytanko mam orginalnie przez opla zalozony centralny zamek i chce do niego dolozyc alarm bo ten pilot w kluczyku powoli sie dupczy. kazdy mowil ze sterownik z centralnego zamka znajduje sie w lewym rogu przy drzwiach i tu zonk bo ja go tam niemam. i czy ktos wie jak moze podlaczyc ten alarm do sterownika z zamka :spoko:? pomozcie bo za zamontowanie alarmu spiewaja sobie po 250zl no chyba ze ktos wie gdzie tanio w gliwicach mozna go zalozyc. czekam na wasza pomoc i za wczasu dziekuje

https://forum.opel24.com/topic/15979-jak-pod%C5%82%C4%85czyc-alarm-do-instniejacego-zamka-centr/

Gość Anonymous

no to zaraz bee patrzyl do autka, wiec widac jak to niektorzy sie znaja, dzieki za informacje a jeszcze jakbys naprowadzil na jakas sciezke jak to podlaczyc zeby to zagralo to by super bo znalazlem schematy do astry 2 ale to sa takie ogolne glownie jak co jest pozabezpieczane

[ Dodano: Wto Gru 16, 2008 20:59 ]

hehehe kolego miales racje co do miejsca sterownika w prawym dolnym rogu.i tak mam tam dwie wtyczki tzn jedna z cieniutkimi przewodami:

bialo szary

czerwono niebieski

bialo czerwony

czarno niebieski

czerwono zolty

czarno szary

i druga wtyczka

brazowy gruby

czerwony gruby

czerwono czarny

zolto czarny

czerwony

bialobrazowy 2szt

czerwono brazowy 2szt

koledzy wie ktos wie jak do tych przewodow podlaczyc sterownik z alarmu?:spoko: bo u mnie jak jest wiecej jak 3 przedowy to jest problem heheheh

czerwono brazowymam nadzieje ze moge liczyc na wasza pomoc (moze jakas rozpiska)

https://forum.opel24.com/topic/15979-jak-pod%C5%82%C4%85czyc-alarm-do-instniejacego-zamka-centr/#findComment-213364

Gość Anonymous

W AF sterujace przewody to brazowo-bialy i brazowo-czerwony. Nie mam obecnie schematu do AG, ale podepnij zasilanie do sterownika centralnego zamka z pilota i przewody sterujace od niego podlacz do oryginalnej, wlasnie do tych przewodow (braz-bialy i braz -czerwony). Powinno dzialac, jak dziala odwrotnie, to przewody zamieniasz. Pozniej wszystko lutujesz i cieszysz sie otwieraniem z pilota.

https://forum.opel24.com/topic/15979-jak-pod%C5%82%C4%85czyc-alarm-do-instniejacego-zamka-centr/#findComment-212720