Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
potek1, luz jakiego dostały nie musi być bardzo duży mogą się krzywo ustawiać w pewnym momencie i to pewnie jest to

Uwaga Panowie u mnie parowanie szyb poszło jak na razie do lamusa:))) Czekam tylko jeszcze na deszczową pogodę , ale już teraz widzę zaje........ różnice. W Święta trasa 400 km ( podróż we 3 osoby ) dmuchawa na szybkę na 1 delikatne ogrzewanie i szyby czyste , zero pary. Wywaliłem filtr pyłkowy i popryskałem szyby preparatem od zapanowywania. I jest OK. Bez dmuchawy delikatnie podkreślam delikatnie zachodziła mi szyba koło kierowcy i tylko tyle. Zobaczymy co będzie w totalną zgniliznę, mam nadzieje że OK.

Wywaliłem filtr pyłkowy i popryskałem szyby preparatem od zapanowywania

... jeśli masz tak jak mówisz, to filtr możesz spoko założyć - nowy i dbac by był ciągle suchy....

... a ten preparatto na pewno na czy anty... para ;/:D:] Pozdro...

Witam kolegow mam tez problem u mnie nie idzie wlaczyc przy wciskaniu dioda tylko zamruga jakby nie chcialo sie zalaczyc co jest nie tak

Masz ustawiony nawiew na przednią szybę, zmień na inną pozycję.

[ Dodano: Wto Gru 30, 2008 16:31 ]

Wywaliłem filtr pyłkowy

To teraz cały ten brud będzie się zbierał na klimie i nagrzewnicy, a wyczyścić będzie problem.

Lepiej częściej wymieniać filtr.

jak wstawie nowy to parowanie moze wrócić

... nie powinien... jesli był suchy, to parowanie miało inną przyczynę :drunk:

Z drugiej strony to czy był suchy jest odczuciem subiektywnym i wystarczy by był leciutko wilgotny( niewyczuwalnie ) i szyby będą parować - ja bym założył....chociaż naciągnij sobie np. pończoche na obudowę bo szkoda innych elementów.... :drunk: Pozdro... :D

Gość Anonymous

Podłącze się pod temat...

Mam Astre 1.7 DTI to mój pierwszy Opel. Strasznie mnie zdziwiły parujące szyby. Nigdy w żadnym aucie nie miałem tak, żeby przy nawiewie nastawionym na przednią szybę zaparowywała mi tak, że nic nie było widać...

Zrobiłem wszystko co jest napisane na forum. Zablokowałem nawiew aby pobierał powietrze z zewnątrz, wymieniłem filtr antypyłkowy na nowy, odłączyłem silniczek, uszczelniłem silikonem uszczelkę pod przednią szybą i nadal szyby parują (a nie jechałem jeszcze deszczem). Nie znacznie mniej ale jednak parują na tyle, że to przeszkadza a nawet denerwuje... Aha pomaga tylko otwarcie okien i to nie w 100%.

Ma ktoś może jakiś pomysł co z tym zrobić?

Pozdrawiam

Ma ktoś może jakiś pomysł co z tym zrobić?

... tak... sprawdź dokładnie wszystkie otwory obiegu powietrza - wilgoć musi byc w aucie - zajrzyj na autokącik.pl... Pozdro...