Skocz do zawartości

corsa b 2.0 8v

Rekomendowane odpowiedzi

z klima moze byc problem , a to ze elektryczne szyby ma to mi to roznicy nie robi.

potrzebujesz : silnik z kolektorami , kolem zamachowym , sprzeglo , przepustnica , wtryskiwacze , listwa wtryskowa , przeplywka , wiazka silnika , komp , skrzynia biegow , polosie , przeguby , piasty , troche cierpliwosci i pieniedzy , w razie jakichs niespodziewanych wypadkow.

Edytowane przez gtszudi

https://forum.opel24.com/topic/16522-corsa-b-20-8v/page/3/#findComment-401570

Gość mala_mi393

z klima moze byc problem , a to ze elektryczne szyby ma to mi to roznicy nie robi.

potrzebujesz : silnik z kolektorami , kolem zamachowym , sprzeglo , przepustnica , wtryskiwacze , listwa wtryskowa , przeplywka , wiazka silnika , komp , skrzynia biegow , polosie , przeguby , piasty , troche cierpliwosci i pieniedzy , w razie jakichs niespodziewanych wypadkow.

Mam jeszcze kilka pytanek jak wygląda sprawa połączenia wiązki elektrycznej karoserii z wiązką silnika?? Jakieś przeróbki kostek?? Jakie półosie pasowałby, żeby nie wymagały skracania??

Czy uklad chłodniczy pozostaje bez zmian?? I jak wyglada sprawa mocowania silnika w karoserii??

https://forum.opel24.com/topic/16522-corsa-b-20-8v/page/3/#findComment-401630

Podpinam się pod temat. Posiadam corse b 1.4 8v, mam już silnik c20xe (wyrwałem okazyjnie z rozbitego auta) jest do niego wszystko, cała komora do dyspozycji razem ze skrzynia i półosiami. Dodam, że silnik pochodzi z astry F. Z Jakimi przeróbkami ja mam się liczyć? Na co zwrócić najbardziej uwagę? Czy będzie dużo spawania i dorabiania w kwestii mocowania silnika? Czy konieczne są przeróbki pozwalające, aby silnik gładko wszedł( chodzi o komorę do silnika i skrzyni) pomijam kwestię hamulcy oraz zawieszenia. Co z elektryką? czy sam komputer wystarczy wpiąć? Czy wejdzie mi wspomka? Czy podepnę gaz? ( w swojej mam i jest wbity, tamta miała krótko i cała instalacja jest przy silniku) Proszę o pomoc:)

Pozdrawiam Kuba

https://forum.opel24.com/topic/16522-corsa-b-20-8v/page/3/#findComment-401846