Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A nie da się tego jakoś przeprogramowac ?

Najpierw działała by pompka, a po 2 sekundach ruszały wycieraczki.

Jak to zrobić ?

A nie da się tego jakoś przeprogramowac ?

Najpierw działała by pompka, a po 2 sekundach ruszały wycieraczki.

Jak to zrobić ?

Właśnie takie rozwiązanie bardziej by mnie interesowało.

Gość Anonymous

sprawdźcie, czy wężyk prowadzący płyn z pompki do dysz nie jest gdzieś zagięty. ja mam astre f i płyn zaczyna pryskać dokładnie w momencie, kiedy ruszają wycieraczki, więc nie dochodzi do sytuacji, że przecierają suchą szybę. kiedyś musiałem trochę zaczekać na lecący płyn, ale okazało się, że dysze miałem zamontowane od jakiegoś innego samochodu z wężykiem podpinanym od dołu i właśnie w miejscu wpięcie w dyszę był załamany. wymieniłem na właściwe od astry f i śmiga właściwie.

• 1 miesiąc temu...

Dziś zadzwoniłem do OPLA gdzie Pan miło poinformował mnie że może być uszkodzony jakiś tam zawór. Koszt to 12 zł :wino: Robocizna 28 o ile dobrze pamiętam także nic tylko brać :wino: Jak tylko sprowadzą tą część bo teraz jej nie mają to sie do nich wybiorę (przyszły tydzień) i oczywiście napiszę na forum czy to coś dało bo może ktoś ma podobny problem.

Gość Witek1952

Witam serdecznie. Pompka nie utrzyma poziomu płynu i dlatego im bliżej dysz jest zaworek to tym prędzej będzie z nich spryskiwało. Zaworek jest umieszczony na wężu od pomki. Najlepiej gdyby były w samych koncówkach spryskiwaczy. Tak było w ukraińskim UAZie. Pozdrawiam.

Kupiłem taki zaworek w ASO - cena 12 zł - ale się spieszyłem no i cena robocizny mi nie odpowiadała bo nie zapłacę 50 zł za wetknięcie takiego zaworka. najlepsze jest to że przez telefon mówili mniej ale mniejsza o... Chciałem założyć go zaraz za pompką ale nie wiem jak się tam dostać. Czy trzeba demontować nadkole?

Któryś kolega prosił o zdjęcie więc proszę bardzo :wesoly:

Dołączona grafika