Skocz do zawartości

Subiektywna, czy odczuwalna różnica DI vs DTI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

garazowy, przepatrzyłem stronki, dzięki - na razie bieda, na allegro jest chyba więcej ciekawych ofert :)

maniakopel, na razie nakręcony jestem na Astre diesel-a, chociaż nigdy ropniaka nie miałem, muszę pojeździć po komisach i kulnąć się takim autem kilka razy. Mam nadzieję, że auta ciut pójdą w dół, bo od kilku miesięcy jest tendencja zwyżkowa. Miałem już na oku coś fajnie wyglądającego i i blisko, ale przy bliższym oglądnięciu kupę rzeczy do roboty (kompletne hamulce, silnik nie odpalił za pierwszym razem, nowsze niż auto światła, inna niż wszystkie przednia szyba, ...) ---> http://moto.allegro.pl/item146817213_piekna_astra_ll_sport_2000_dti.html

Gość Anonymous

Ja też mam inną przednią szybe ale dlatego że gdy jeszcze nie była w moim posiadaniu szyba dostała kamieniem;/ Pozatym wiesz oceniasz wizualnie ale jak co to i tak warto by było dać autko na geometrie przed kupnem albo zajezeć pod spód jak wygądają podłużnice itp.Rozumiem że tej co dałeś link to ją oglądałeś??

Gość Anonymous

o w linku ta sama wersja co moja i tez z francji:) ja bym się zastanowił bo tuningowy grill, brewki na swiatłach mogą oznaczać, ze jeździł nią jakiś młody junak katując do fula, no i w przebieg nie uwierzę nigdy 7 lat ponad i 115 tys km we Francji-wolne żarty. a ogólnie to przejedx się dla porównania jakimś vw tdi o możesz potem żałować, że wybrałeś dti opla ;) ja też zrobiłem ten błąd napaliłem się na opla w dieslu i teraz mam smoka który łyka prawie 8l w mieście podczas gdy 90 konny golf III kumpla zadowala się 6l. Nie mówiąc o tym że jak sprawdzaliśmy elastycznosć to na 4 od 60 do 100 mnie pojechał a dałem mu rady dopiero od 60 na 3- a i to pod koniec dopiero :)

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

2.2 dti jest prawie nie osiągalne na rynku polskim na sprzedaż a jest już jest ceny mega wysokie.A jak już ktos chce poszaleć to kupi sobie benzyne 2.0T(opc) albo 2.0 "zwykłe"Pozatym jak by opel doszedł do wniosku ze 82 konna wersja jest za słaba to nie wkładał by tego silnika w dalszym ciągu do viki B nawet po lifcie w 99 roku chodz dla mnie do astry on sie nadaje ale do viki to tak nie bardzo:)

Gość Anonymous

Czy Opel by wkladal te silniki czy nie to nie zalezy od tego czy sie nadaje czy jest za slaby (dla mnie osobiscie jest za slaby :mrgreen: ) jest popyt to wrzucaja ot zwykle prawa rynku

Jedni wybieraja teoretycznie ekonomie bo to mniejsze zuzycie mniejsze podatki drudzy wola wiekszy komfort itd. itp.

Gość Anonymous
o w linku ta sama wersja co moja i tez z francji:) ja bym się zastanowił bo tuningowy grill, brewki na swiatłach mogą oznaczać, ze jeździł nią jakiś młody junak katując do fula, no i w przebieg nie uwierzę nigdy 7 lat ponad i 115 tys km we Francji-wolne żarty. a ogólnie to przejedx się dla porównania jakimś vw tdi o możesz potem żałować, że wybrałeś dti opla :oops: ja też zrobiłem ten błąd napaliłem się na opla w dieslu i teraz mam smoka który łyka prawie 8l w mieście podczas gdy 90 konny golf III kumpla się 6l. Nie mówiąc o tym że jak sprawdzaliśmy elastycznosć to na 4 od 60 do 100 mnie pojechał a dałem mu rady dopiero od 60 na 3- a i to pod koniec dopiero :mrgreen:

ja tez zrobilem ten blad i sprowadzilem sobie z niemiec moja astre jadac po golfa albo po ibi w tdi jakbym mogl to dzis bym ja sprzedal

Gość Anonymous

Troche dziwne bo ja np jezdziłem KLEKOCZąCYM i głosnym strasznie TDI i hałaś i wibracje dla mnie zdyskfalikowały te silniki a zwłaszcza gdy jedzie się passatem poprostu wstyd to auto odpalać gdy w poblizu jest duzo ludzi i tez tak hałąsuja fordy chodz nie mówi ze są złe i to tylko moje zdanie!A DTI czy DI hałasują jedynie na zimno...potem zero wibracji i hałasu i porównujac prace i kulture silników opla a vw to przepaść i to wcale nie z sympati do opla bo uważam ze najlpesze dizle robi bmw i honda.Ale chyba zanim kupiliście swoje DI czy DTI to jeżdziliście nimi i dla czego teraz taka mega krytyka??....i dla jednego dynamika bedzie ok a dla innego nie.....ja ja chciałem mieć dynamiczne auto to sobie kupiłem omege 2.5 v6 i było pięknie ale koszty mnie zjadały.Kupiłem rok temu teretycznie mułowatego DI i byłem zaskoczony osiągami bo spodziewałem się czegoś o wiele słabszego po omedze ale moment obrotowy jednak robi swoje.Tylko potem nich nikt nie wyjeżdza na mnie i mnie nie obraża bo to tylko MOJE ZDANIE :mrgreen:) pozdrawiam

Gość Anonymous
Dlatego Grzesiu obecnie opel montuje diesle fiata, po małych przeróbkach.

Obecnie to pewnie sa ok i nawet osatatnio scigalem sie z moja astra z vektra z 1.9 cdti czy cos takiego to tylko ogladalem jej tyl....wiec musza byc lepsze