Skocz do zawartości

Problem z NCDR 1200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziś kupiłem radio NCDR 1200. to jest chyba bratni model ncdr 1100 które uprzednio było w samochodzie jak jeszcze nie jeżdził po polskich drogach. Chciałem powrócić do stanu salonowego więc zdecydowałem się nabyć ncdr-a. Po podłączeniu pojawił mi się na chwile jakby ekran z nawigacji jakieś kilkanaście sekund mogłem przełączać funkcje ale tu nagle display safe i nic już nie mogłem zrobić. Osoba od której kupiłem radio mówiła że ma kod do niego i jakowyś dostałem z tym że nic nie moge wpisać jak mam to nieszczęsne display safe. Przez chwilę mignęło mi radio safe ale myślę że kod to załatwi.

Czy miał już ktoś podobny problem czy wie ktoś jak go rozwiązać poza serwisem?

Obawiam się że w serwisie zarządają potwierdzenia zakupu a radio kupiłem na allegro więc troche ciężko. Z tego co słyszałem to da się wszystko zrobić oryginalnym techem 2 który mają w serwisie . Czy jeste jakieś wyjście pozaserwisowe ?

Będe ogromnie wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

dome_k

https://forum.opel24.com/topic/16840-problem-z-ncdr-1200/

masz pecha kupiles niewylogowane radio

przy wyjmowaniu powinno zostac wylogowane komputerem z auta

teraz chyba tylko ASO Cie ratuje

a i tego nie jestem pewien czy beda chcieli

zrodlo pochodzenia radia ich raczej nie interesuje

to nie policja :(

https://forum.opel24.com/topic/16840-problem-z-ncdr-1200/#findComment-203838

Witam dziś zostawiłem samochód i radio w serwsie BSP Łódź. Pp wcześniejszych tłumaczeniach w serwsie że opel wypuszczał tego typu radia w Astrach i poinstruowaniu pseudo specjalistów jak należy postępować w przypadku podpinanie tego radia pod samochód używajac serwisowego techa odzdzwonili do mnie że radio sie nie komunikuje z wyświetlaczem. Zastanawia mnie fakt że samemu podłączając radio on grało ok 10 s normalnie później pojawiało się display safe na wyświetlaczu było widać funkcje radia .Czyli moim zdaniem komunikowało się. No ale cóż zamierzam jechać do innego serwisu jeszcze gdzie znają już tego typu radia oplowskie zobaczymy coś może zardadzą w Olech service Tam przynajmnie przez telefon pracownik serwisu wiedział o czym mówie. Nie ma co się dziwić bsp gdyz kilka mieś temu nie potrafili sobie poradzić z założeniem tarczo bębnów w vectrze b z klockami gdzie nie wpięli dobrze klocków i się wypięły

Szczerze nie polecam tego serwisu jak macie grubszą robote większą niż wymiana koła w samochodzie.

Pozdro jak czegoś się wiecej dowiem w tym temacie to dam znać

[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 19:09 ]

W serwisie powiedzieli mi że mam zablokowany wyświetlacz więc nie mogli nic zrobić. Czy ktoś wie jak wyczyścic pamięć eprom w wyświetlaczu GID w astrze g?

https://forum.opel24.com/topic/16840-problem-z-ncdr-1200/#findComment-201711

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...

Jak chcesz to moge wylogowac i zalogowac to wszystko ze soba w aucie tylko musisz do mnie podjechac i miec przy sobie pin do auta

[/quote

Jeśli jeszcze się tym zajmujesz bo temat troche stary to podaj jakieś namiary, też mam problem z radiem

https://forum.opel24.com/topic/16840-problem-z-ncdr-1200/#findComment-453583