Skocz do zawartości

Centralny zamek - bezpiecznik, pompka spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprawdzałem dzisiaj bezpieczniki gdyż po wymianie pompki spryskiwaczy nadal nie działa (po podłączeniu na krótko ta oryginalna działa) i po sprawdzeniu któryś chyba źle osadziłem gdyż padł mi CZ - bagażnik zaryglowany, drzwi otwieram i zamykam z kluczyka ale inne się nie zamykają. Przypuszczam że to mój błąd. Ma ktoś schemat bezpieczników? Plis

https://forum.opel24.com/topic/17267-centralny-zamek-bezpiecznik-pompka-spryskiwaczy/

Witam ponownie

W moim przekonaniu to nie bezpieczniki. Sprawdziłem według opisu w instrukcji obsługi. Poza tym zauważyłem bardzo ciekawą sytuację. Mianowicie jak na kluczyku naciskam otwórz to otwiera mi zaryglowany bagażnik i nic więcej ale to zrozumiałe bo wszystkie drzwi i tak są otwarte ale jak naciskam zamknij to zamyka tylko bagażnik (dioda w środku się nie świeci). I co o tym myśleć?

[ Dodano: Sob Sty 31, 2009 08:28 ]

To jeszcze raz ja!

Problemu z CZ już nie ma. Odłączyłem baterię na kilka sekund ale nic to nie dało(odłączyłem +) ale się nie poddałem i odłączyłem ją ponownie na około 5 min (odłączyłem -) i wszystko gra. trzeba było tylko zaprogramować datę i godzinę na wyświetlaczu. jeśli chodzi o spryskiwacz to bez zmian.

pozdrawiam i oczekuję podpowiedzi co do tego spryskiwacza

https://forum.opel24.com/topic/17267-centralny-zamek-bezpiecznik-pompka-spryskiwaczy/#findComment-199214

• 1 rok później...
Gość Łukasz88

Witam Kupiłem niedawno opla astre h 2005 rok, chciałem sprawdzic działanie zamykanie zamka kluczykiem i nie działał central zamek ale z pilota działał Doczytałem się w książce że może to byc spalony bezpiecznik Po jego wyjęciu sprawdziłem że jest cały,ale okazało się że nie działa zamykanie drzwi z pilota. Działa tylko zamykanie i otwieranie klapy bagażnika. Znalazłem na forum że był podobny przypadek zaryzykował bym wyłączenie akumulatora jak opisuję kolega ale nie mam kodu do radia, podobno ten rocznik już niby ich nie potrzebuje ale ja nie jestem pewien czy rozłączyc ten akumulator i nie będzie gorzej Jeżeli ktoś może doradzic to proszę o pomoc. pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/17267-centralny-zamek-bezpiecznik-pompka-spryskiwaczy/#findComment-75519