Gość Anonymous Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam! Trochę przeszukałem forum, jednak nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Może ktoś spotkał się z nastepującym problemem, chodzi o to, że po odpaleniu gaśnie kontrolka świec żarowych ale jak jadę nadepnę pedał hamulca lub wrzucę wsteczny zaczyna się żarzyć kontrolka świec? Gaśnie po zdjęciu nogi z hamulca lub po przerzuceniu na inny bieg. Podmieniłem przekaźnik kontrolki świec i nic. Będę jeszcze kombinował z innym, ktoś zasugerował żeby sprawdzić masę tylnych lamp, myślałem o dodatkowej masie altka. Tym razem nie wiem gdzie szukać przyczyny tej dyskoteki, pomóżcie! [ Dodano: Sro Lut 04, 2009 11:13 ] Witam! dodam jeszcze, że świece sprawdzałem - żarówka świeci na wszystkich czterech. [ Dodano: Sro Lut 04, 2009 17:44 ] Witam! Mnie się udało. Może ta informacja komuś się przyda. Przyczyna żarzenia kontrolki tkwiła tylnej lampie. Po przeczyszczeniu styków wszystko jest ok, nic nie żarzy się żadna kontrolka. Czego wszystkim życzę.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17460-astra-isuzu-%C5%BCarz%C4%85ca-si%C4%99-kontrolka-%C5%9Bwiec-%C5%BCarowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi