Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all.

Jestem tu pierwszy i zapewne nie ostatni raz, i proszę forumowiczów o poradę lub ewentualnie pomoc w znalezieniu części do fotela kierowcy w astrze 2.

Chodzi mi mianowicie o mechanizm podnoszenia fotela kierowcy.

Trzyma sie on na trzech śrubach i można go wykręcić, ale kupić oddzielnie nie mozna. Szukam w necie, ale nigdzie nie moge znalezc.

Myslałem juz czy nie kupić całego fotela jakiegoś uzywanego , ale raczej jest to ostateczność.

Prosze o rade: gdzie takie cos można dostać ?

https://forum.opel24.com/topic/17485-mechanizm-podnoszenia-fotela-kierowcy-astra-g/

miałem podobnie w Zafirze, zaciął mi się ten lewarek na samej górze i wszystkim było niewygodnie jeździć, dałem do mechanika, on przedstawił mi 4 możliwości - kupuję nowy fotel (chyba coś koło 1000PLN), idę na szrot i mam używany, byłą chyba też możliwość kupienia w jakiejś hurtowni samej ramy z tym mechanizmem, ale też kilka stówek, no i powiedział że może sam spróbować to rozebrać, ale nie ręczy że to złoży. nie mając nic do stracenia powiedziałem żeby spróbował, i jakimś cudem odblokował, fakt, że nie mogę unieść fotela do samej góry, bo może znów coś paść, ale jako tako działa. ten mechanizm to spory minus twórców opli, no spróbuj u jakiegoś magika w warsztacie, może coś poradzi za nie duże pieniądze, a jak nie to chyba najtaniej na szrocie pogrzebać :shock: poinformuj jak już coś będziesz miał ;)

https://forum.opel24.com/topic/17485-mechanizm-podnoszenia-fotela-kierowcy-astra-g/#findComment-197632

Witam.

Właśnie myślę i myślę ;) i jak coś wymyślę dam znać :shock:

[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 09:44 ]

Witam ponownie :)

Historia zaczyna się tak:

Zapytałem Opla mailem:- gdzie można kupić takie coś jak dźwignia podnoszenia fotela?

Odpowiedź brzmi w skrócie : nie ma takiej możliwości, jest to integralna część fotela, ewentualnie można kupić całą ramę fotela (koszt ok 1500 zł).

Musiałem więc rozejrzec sie za używanym fotelem, no i znalazłam fotel z wystrzelonymi poduszkami na allegro za 80 zł.

Dogadałem sie ze sprzedajacym żeby wysłał mi samą dźwignię podnoszenia fotela za 70 zł.(koszt przesyłki zdecydowanie mniejszy niż całego fotela).

Wniosek:

Mam część za 85 zł.( używaną niestety, ale sprawną i jestem zadowolony)

.......i GM nie zarobił ;)

https://forum.opel24.com/topic/17485-mechanizm-podnoszenia-fotela-kierowcy-astra-g/#findComment-197570