Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam , gdy wyjeżdżałem z podwórza oczywiście na LPG (silnik był rozgrzany) w pewnym momencie usłyszałem ciche kichniecie i silnik zgasł , przy ponownym odpaleniu nie było już niskich obrotów a z wydechu leciała duża ilość pory, autko wchodzi na duże obroty ale gdy puszcze gaz to krztusi się i gaśnie . Ustaliłem tylko to że po odpięciu wtyczki od korkowca silnik pracuje normalnie (są normalne obroty ok 800-900) i nie ma takiej ilości pory z wydechu (zaświeca się check), po ponownym wpięciu wtyczki do krokowca check gaśnie i problem powraca .silnik korkowy czyściłem wd40 ale nic to nie dało. co może być przyczyną [ Dodano: Pią Lut 13, 2009 10:41 ] Temat zamknięty usterka usunięta [ Dodano: Nie Lut 15, 2009 14:46 ] Usterka usunięta. po kichnięciu spadły 2 węże od podciśnienia jeden co idzie do egr wypiło się od strony kolektora a drugi wypioł się od przepustnicy . oba wypięły się w takim miejscu ze nie było ich wogule widać dopiero mechanik zasugerował zeby to sprawdzić.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17740-nie-r%C3%B3wne-obroty/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi