Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gumol77

Pewnie ze moge w końcu od tego jest to forum:-)!Więc tak według instrukcji było tak że kabel zamknij(zielony) był podłaczony do kabla brazowego z czerwonym paskiem,a otwórz (niebieski)do brazowego z białym paskiem.Zrobiłem to za pierwszym razem ale trzeba dobrze poszukać w wiązce takie same kable jak podałem i przy podłączaniu kontrolki 12v do tych kabli zamek odpowiednio będzie sie zamykał i otwierał i będzie mrugała kontrolka alarmu fabrycznego oczywiście i będzie sie włączało i wyłaczało oświetlenie wnętrza.Dopiero teraz jestem w pełni zadowolony z tego urzadzenia bo zasieg pilota jest bez porównania,poprzednim musiałem dokładnie wycelować a i tak nie zawsze działał az w końcu wysiadł!

https://forum.opel24.com/topic/17756-centralny/page/2/#findComment-189386

• 1 miesiąc temu...

Kupiłem dokładnie taki sam sterownik. Muszę przyznać, że pomimo instrukcji (bardzo czytelnej przede wszystkim) można się pogubić wśród wielu identycznych przewodów. Trzeba 10 razy sprawdzić każdy. Naprawdę poza tym, nawet dziecko podłączy ten sterownik. Wszystko działa jak należy. Alarm, domykanie szyb, centralny zamek itd.

Gdyby kiedykolwiek ktoś chciał kupić ten sterownik to gorąco polecam zakup od tego sprzedawcy. Inwestycja o wiele bardziej opłacalna niż zakup nowego oryginalnego pilota, który w przypadku mojego kosztuje w serwisie łącznie z programowaniem 450zł. Ten nowy nie dość, że działa z bardzo dużej odległości to w dodatku obsługuje wszystkie funkcje łącznie z domykaniem szyb, które jest niedostępne w przypadku oryginalnego pilota.

Podziękowania dla kolegi gumol77, za wsparcie mail'owe przed zakupem.

https://forum.opel24.com/topic/17756-centralny/page/2/#findComment-174412

• 1 miesiąc temu...

Jeszcze małe uzupełnienie!Jedna rzecz nie dawała mi spokoju a więc:Jeśli się otworzy auto pilotem to żeby sie nie zatrzasnęło z powrotem trzeba otworzyć drzwi kierowcy,wtedy rozłącza się tzw.samouzbrojenie ale może być tak że np otworzycie drzwi jakiekolwiek pozostałe i zostawicie kluczyki na siedzieniu i problem jak się nie ma drugiego klucza czy pilota.Więc żeby to się nie wydzrzyło rozebrałem znów plastiki i dobrałem sie do kabli przy pomocy kontrolki sprawdziłem który spowoduje zapalenie lampki,wcześniej sprawdziłem jakiego koloru są kable przy włącznikach u mnie były koloru siwego,od siwego z wiazki w progu pociągnołem kabel do tego od samouzbrojenia (fiolet) i odziwo przy pierwszej próbie zadziałało!Przy otwarciu jakichkolwiek drzwi rozłącza sie ten system i autouzbrojenie już się nie włącza,nie działa tylko w przypadku tylnej klapy bo nie było tego kabla w wiązcze ale to też da sie opanować .To tyle po paru misiącach!!Pozdro!

https://forum.opel24.com/topic/17756-centralny/page/2/#findComment-161273